https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQwOSZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Συμβουλές

Οι 10 λέξεις που μπορούν να σας βρουν δουλειά

bookmark

 

Έχετε πάντα “μια ευκαιρία να κάνετε καλή πρώτη εντύπωση”

Είναι μια θέση στην οποία έχουμε βρεθεί όλοι μας: καθισμένοι στην καρέκλα ενός χολ ή διαδρόμου περιμένοντας τη σειρά μας για τη συνέντευξη που μπορεί να μας εξασφαλίσει την επόμενή μας δουλειά. . Επίσης, όλοι θυμόμαστε πως είναι να μπαίνουμε στον χώρο όπου θα διεξαχθεί η συνέντευξη αυτή. Μια αίθουσα γεμάτη άγνωστα σε εμάς πρόσωπα, που θέλοντας να σπάσουν τον πάγο μας ρωτούν πως είμαστε στην υγεία μας και πως είναι η μέρα μας. Ερωτήσεις στις οποίες όλοι, λίγο – πολύ, απαντάμε «καλά ευχαριστώ», αφού θέλουμε απλώς να προχωρήσουμε στο «ψητό» και να εφαρμόσουμε όσα έχουμε διαβάσει κατά καιρούς για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε μια τέτοια συνέντευξη για δουλειά.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, εκεί είναι το λάθος μας.

Σύμφωνα με τον Βρετανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Resurgo Trust(σ.σ.: βοηθάει νέους ανθρώπους με προγράμματα εργασίας και κοινωνικής ομαδοποίησης), οι πρώτες 10 – 12 λέξεις που βγαίνουν από το στόμα σου, είναι και αυτές που καθορίζουν το αν θα κερδίσεις την δουλειά ή όχι. Φυσικά, οι αναλυτές του Resurgo Trust δεν υπαινίσσονται πως τα πτυχία και προϋπηρεσία δεν παίζουν ρόλο. Αλλά σε μία αγορά εργασίας με τεράστια ζήτηση από στρατιές ανέργων και περιορισμένη προσφορά θέσεων εργασίας, ξεχωρίζουν εκείνοι με τις καλύτερες επικοινωνιακές ικανότητες.

Οι πρώτες ερωτήσεις που γίνονται από τους μελλοντικούς εργοδότες, όπως τα «πώς είναι η μέρα σας» ή «πώς περάσατε το Σαββατοκύριακο», δεν είναι μόνο για να σπάσουν τον πάγο στην κουβέντα. «Η ψιλοκουβέντα στις συνεντεύξεις παρέχει στον εργοδότη ένα πρώτο δείγμα για την αυτοπεποίθηση και τα επικοινωνιακά χαρίσματα του υπηψηφίου. Αυτά στις μέρες μας είναι προσόντα που κάνουν τη διαφορά στον χώρο εργασίας» αναφέρει η Iona Ledwidgeστέλεχος του Resurgo Trust.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, μη βιαστείς να «ξεπετάξεις» την εισαγωγική ψιλοκουβεντούλα του μελλοντικού εργοδότη σου. Μία συζήτηση για την ξαφνική αλλαγή του καιρού ή μία αστεία ιστορία για το πώς έχασες την στάση στο μετρό, ίσως αποτελέσει τη λεπτομέρεια που θα σου εξασφαλίσει την επόμενη δουλειά σου. Καλή επιτυχία κι έσο ετοιμος.

Πηγή: gr.askmen.com

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email