Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η παροχή εξειδικευμένων επιστημονικών γνώσεων και δεξιοτήτων σε πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης – απόφοιτους επαγγελμάτων υγείας – με άμεσο στόχο την παραγωγή ικανών στελεχών που θα μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στις ολοένα αυξανόμενες σύγχρονες ανάγκες των χρηστών υπηρεσιών υγείας. Στους επιμέρους στόχους του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών περιλαμβάνεται η εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών:
- στις σύγχρονες μεθόδους αναζήτησης της επιστημονικής γνώσης και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στις τεχνικές αναζήτησης, αποτίμησης και υιοθέτησης της γνώσης με στόχο την παροχή εξατομικευμένης και βέλτιστης φροντίδας υγείας.
- στις τεχνικές και στις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή – υιοθέτηση της αποκτηθείσας, εξειδικευμένης, έγκυρης και επικαιροποιημένης γνώσης, αλλά και την αξιολόγηση του αποτελέσματος που προκύπτει για το σύστημα υγείας, τον ασθενή και την οικογένεια του (κόστος – αποτελεσματικότητα).
- στη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας με στόχο οι απόφοιτοι του προγράμματος να αποκτήσουν την ικανότητα σχεδιασμού, εφαρμογής και αξιολόγησης ερευνητικών πρωτοκόλλων με στόχο την παραγωγή νέας γνώσης.
Δείτε αναλυτικά την Προκήρυξη:
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Προηγμένη Κλινική Πρακτική στις Επιστήμες Υγείας”, που διοργανώνει το Τμήμα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου καλεί τους ενδιαφερομένους/ες να υποβάλουν αίτηση για την κάλυψη 35 θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.
Στο ΠΜΣ «Προηγμένη Κλινική Πρακτική στις Επιστήμες Υγείας» μπορούν να γίνουν δεκτοί απόφοιτοι Τμημάτων ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ), συμπεριλαμβανομένων των Τμημάτων: Νοσηλευτικής, Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Οδοντιατρικής, Μαιευτικής, Επισκεπτών Υγείας, Διατροφής και Διαιτολογίας, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας κ.ά.
Η ελάχιστη διάρκεια του προγράμματος είναι 3 εξάμηνα από τα οποία στο τελευταίο εκπονείται η διπλωματική εργασία. Τα μαθήματα στα δύο πρώτα εξάμηνα θα πραγματοποιούνται συνήθως σε ένα τριήμερο το μήνα και προβλέπεται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2020. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση www.teicrete.gr/mscebp/el/aitisi από 1 έως 15 Οκτωβρίου 2019.
Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει τα ακόλουθα μαθήματα (όλα υποχρεωτικά):
Α ΕΞΑΜΗΝΟ- ΠΚΠ-Α01: Ειδικά Κλινικά Θέματα Ι
- ΠΚΠ-Α02: Τεκμηριωμένη Συνταγογράφηση – Θεραπευτική
- ΠΚΠ-Α03: Ερευνητική Μεθοδολογία – Επιδημιολογία
- ΠΚΠ-Α04: Βιοστατιστική
- ΠΚΠ-Α05: Τεκμηριωμένη Κλινική Πρακτική – Λήψη Κλινικών Αποφάσεων
Β ΕΞΑΜΗΝΟ
- ΠΚΠ-Β01: Ειδικά Κλινικά Θέματα ΙΙ
- ΠΚΠ-Β02: Θεραπευτικά Πλάνα & Ποιότητα Φροντίδας Υγείας
- ΠΚΠ-Β03: Συμπεριφορική Υγεία – Προσήλωση στη θεραπεία
- ΠΚΠ-Β04: Ειδικά Θέματα στη Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας
- ΠΚΠ-Β05: Πληροφορική της Υγείας & Διοίκηση στην Υγεία
Γ ΕΞΑΜΗΝΟ
Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία- Σε κάθε ένα από τα μαθήματα αντιστοιχούν 6 πιστωτικές μονάδες (ECTS). Στη μεταπτυχιακή εργασία αντιστοιχούν 30 πιστωτικές μονάδες.
- Η βαθμολογία για κάθε μεταπτυχιακό μάθημα και τη διπλωματική μεταπτυχιακή εργασία κλιμακώνεται από 0 έως το 10. Ελάχιστος βαθμός προαγωγής για κάθε μάθημα είναι το 5. Βαθμός μικρότερος του 5 ισοδυναμεί με ανεπιτυχή παρακολούθηση.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΆΡΘΡΑ