ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΆΡΘΡΑ
Η σελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την εύρρυθμη λειτουργία της. Αν συνεχίσετε να πλοηγείστε σημαίνει πως αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τα απαραίτητα για τη λειτουργία της ιστοσελίδας cookies.
Αποδοχή όλων, Απόρριψη όλωνΣκοπός του ΠΜΣ “Φυσιολογία της Γήρανσης και Γηριατρικά Σύνδρομα” είναι η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο επιστημονικό πεδίο της φυσιολογίας και παθοφυσιολογίας της γήρανσης και της γηριατρικής. Το γνωστικό αντικείμενο της γηριατρικής περιλαμβάνει τη μελέτη και την άσκηση της πρωτοβάθμιας και νοσοκομειακής περίθαλψης προσαρμοσμένης στους ηλικιωμένους ασθενείς, και τη διάγνωση, αντιμετώπιση και πρόληψη της ειδικής νοσολογίας της τρίτης ηλικίας, των λεγόμενων και γηριατρικών συνδρόμων.
Το ΠΜΣ οδηγεί στην απονομή «Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών» στο γνωστικό αντικείμενο «Φυσιολογία της Γήρανσης και Γηριατρικά Σύνδρομα», μετά την πλήρη και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους. Οι τίτλοι απονέμονται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρμόδια όργανα για την λειτουργία του ΠΜΣ είναι η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία απρτίζεται από τον διευθυντή του ΠΜΣ και τον αναπληρωτή του, και άλλα 4 μέλη ΔΕΠ της Σχολής, τα οποία έχουν αναλάβει μεταπτυχιακό έργο και εκλέγονται από τη Συνέλευση της Σχολής για διετή θητεία. Το ΠΜΣ υποστηρίζεται διοικητικά από τη Γραμματεία του Προγράμματος που είναι εγκατεστημένη στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και βρίσκεται υπό την επιστασία της Γραμματείας της Ιατρικής Σχολής.
Δείτε την προκήρυξη:
Για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών απαιτούνται συνολικά 90 (ενενήντα) πιστωτικές μονάδες (ECTS), εκ των οποίων 60 από την παρακολούθηση διαλέξεων, διενέργεια εργασιών και επιτυχή συμμετοχή στην εξέταση των μαθημάτων του Α’ και Β’ εξαμήνου του ΠΜΣ, οι 10 από την συμμετοχή στην πρακτική άσκηση του Γ’ εξαμηνου, και οι 20 από την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας κατά το Γ’ εξάμηνο. Ένας ΜΦ θεωρείται ότι έχει παρακολουθήσει μόνο εάν συμπληρώσει το 85% των ωρών του μαθήματος (διδασκαλία και ασκήσεις) του ισχύοντος προγράμματος σπουδών. Σε αντίθετη περίπτωση υποχρεούται να επαναλάβει το μάθημα.
Το αντικείμενο της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας πρέπει να αφορά είτε σε πρωτότυπη εργαστηριακή ή κλινική έρευνα, είτε σε μετα-ανάλυση προηγούμενων μελετών, εφόσον δεν υπάρχει αντίστοιχή της στη διεθνή βιβλιογραφία. Ο Επιβλέπων της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας μπορεί να είναι μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής ή άλλου τμήματος του ΕΚΠΑ ή άλλου Πανεπιστημιακού ιδρύματος της ημεδαπής. Τα υπόλοιπα μέλη της τριμελούς εξεταστικής επιτροπής πέραν του επιβλέποντος, μπορεί να είναι μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής και άλλοι διδάσκοντες στο ΠΜΣ. Η συγγραφή της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας μπορεί να γίνει στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα, με ελληνική και αγγλική περίληψη και στις δύο περιπτώσεις. Η διπλωματική εργασία πρέπει να έχει έκταση κατ’ ελάχιστο 3.000 λέξεις και κατά μέγιστο 10.000 λέξεις, εξαιρούμενων των βιβλιογραφικών αναφορών. Για να εγκριθεί η εργασία ο φοιτητής οφείλει να την υποστηρίξει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής και να βαθμολογηθεί με βαθμό κατ’ ελάχιστο 5 με άριστα το 10.
I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me?
Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.