Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

  • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Το νέο Τμήμα “Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών” (ΔΕΟ) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι γεγονός και ξεκινά με υψηλούς στόχους να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία προγράμματα διοίκησης επιχειρήσεων. Η ίδρυση του Τμήματος ΔΕΟ εκπηγάζει από την αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζει η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες που θα πρέπει να έχουν την απαραίτητη επιστημονική γνώση και εφόδια για τη χρηστή διοίκηση των επιχειρήσεων και των οργανισμών.

      Εμείς στο Τμήμα ΔΕΟ δεσμευόμαστε να προσφέρουμε τα βασικά θεμέλια στην επιστήμη της διοίκησης επιχειρήσεων υιοθετώντας την αρχή της σύζευξης της θεωρίας με την εφαρμογή των αρχών της διοίκησης. Το αποτέλεσμα είναι η σύνδεση της εκπαίδευσης με την οικονομία μέσω ευκαιριών συνεργασίας με επιχειρήσεις και οργανισμούς παρέχοντας στους φοιτητές μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία. Το όραμα του Τμήματος ΔΕΟ είναι η δημιουργία υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών προγραμμάτων που οδηγούν στην ακαδημαϊκή αριστεία αλλά και η σύνδεσή τους με τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και γενικότερα την οικονομία για την οικοδόμηση συνθηκών ενός υπεύθυνου μέλλοντος. Η αποστολή του Τμήματος ΔΕΟ είναι η συνεχής μεταλαμπάδευση της γνώσης στους φοιτητές του μέσα από την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα η οποία δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτικές για αυτούς, τα μέλη ΔΕΠ και τους συνεργάτες του.

      Το νέο Τμήμα ΔΕΟ ξεκινά τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, υποδεχόμενο τους πρώτους φοιτητές του τον Οκτώβριο του 2019. Απευθύνεται σε απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στις σύγχρονες επιστημονικές, ερευνητικές και εφαρμοσμένες απαιτήσεις ως προς την Επιστήμη της Διοίκησης Επιχειρήσεων και οραματίζονται να γίνουν άριστοι επιστήμονες, επιτυχημένα στελέχη και κυρίως άξιοι ηγέτες που θα συμβάλουν σε ένα καλύτερο μέλλον της κοινωνίας μας.

      Το προσεκτικά σχεδιασμένο Πρόγραμμα Σπουδών του νέου Τμήματος στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένης γνώσης και σύγχρονης επιχειρηματικής προσέγγισης σχετικά με τις διάφορες λειτουργίες της επιχείρησης, όπως το Μάνατζμεντ, η Στρατηγική, τα Χρηματοοικονομικά, το Μάρκετινγκ, το Ψηφιακό Μάρκετινγκ, η Ψηφιακή Επικοινωνία, η Λογιστική, η Επιχειρησιακή Έρευνα, η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και τα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης. Εκτός από τα μαθήματα κορμού, το πρόγραμμα σπουδών συμπληρώνουν τα μαθήματα επιλογής από πλήθος αντικειμένων που προσφέρει το Ε.Κ.Π.Α., αλλά και τα μαθήματα κατεύθυνσης που ολοκληρώνουν την επιστημονική κατάρτιση των σπουδαστών. Οι φοιτητές επιλέγουν μεταξύ τριών σύγχρονων κατευθύνσεων σπουδών που εστιάζουν στα αντικείμενα που απαιτεί η 4η Βιομηχανική Επανάσταση: 1) Χρηματοοικονομική, 2) Εμπορική Διοίκηση (Marketing) και Ψηφιακή Επικοινωνία, και 3) Επιχειρηματική Πληροφορική και Αναλυτική (Business Informatics and Analytics).

      Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την επιχειρηματικότητα και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στη θερμοκοιτίδα του Κέντρου Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, να γνωρίσουν από μέσα μια επιχείρηση μέσω της Πρακτικής Άσκησης σε μια από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και οργανισμούς, να εντρυφήσουν στα μυστικά της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, των χρηματικών πόρων και των επενδύσεων.

      Αξίζει να σημειωθεί πως για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές στο νέο Τμήμα ΔΕΟ και με την αρωγή επιτυχημένων Ελληνικών Επιχειρήσεων, έχουν εξασφαλιστεί τουλάχιστον 5 υποτροφίες για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος λειτουργίας του. Οι υποτροφίες θα δοθούν σε ισάριθμους φοιτητές με βάση την αριστεία.

      Σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, στο Τμήμα ΔΕΟ προσφέρεται το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων,” ενώ τα μέλη ΔΕΠ του ΔΕΟ συμμετέχουν στο διατμηματικό ΠΜΣ “Φιλοσοφία και Διοίκηση” και στο Διατμηματικό/ Διαπανεπιστημιακό ΠΜΣ “Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής.” Παράλληλα, το ΔΕΟ έχει την ευθύνη λειτουργίας του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του Κέντρου Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και αποκλειστική ερευνητική και εκπαιδευτική συνεργασία με το “Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων Αξίας” ενώ το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών και το Κέντρο Μελέτης και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής προσφέρουν ευκαιρίες στους καθηγητές και τους φοιτητές να αναπτύξουν την έρευνα στη διοίκηση και τις επιχειρήσεις. Οι καθηγητές του Τμήματος έχουν συνεργασθεί με επιχειρηματίες για να προσομοιώσουν ανταγωνιστικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα για τους φοιτητές οι οποίοι μέσα από ομάδες αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα της σκέψης και προτείνουν καινοτόμες λύσεις και στρατηγικές.

      Η συνεχής απαίτηση της αριστείας, η σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, η εκπαιδευτική θεματολογία που ανταποκρίνεται στα αντικείμενα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, οι δυνατότητες συμμετοχής των φοιτητών σε Πρακτική Άσκηση, οι προσφερόμενες υποτροφίες για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές, οι συνεργασίες με Κέντρα έρευνας και εκπαίδευσης καθιστά το Τμήμα ΔΕΟ ένα προσφιλή προορισμό για υποψηφίους που επιζητούν να επιτύχουν στο χώρο των επιχειρήσεων.

      Όραμα και αποστολή

      Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΟ) φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα δυναμικό μέλος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στην εκπαίδευση, την έρευνα, και την σύνδεση με τις επιχειρήσεις και την κοινωνία, παρέχοντας στους φοιτητές του την πιο διαφοροποιημένη ανώτατη εκπαίδευση στον τόπο μας.

      Το όραμα του ΔΕΟ είναι η ακαδημαϊκή αριστεία και η στενή της σχέση με την επιχειρηματική κοινότητα για την οικοδόμηση ενός υπεύθυνου μέλλοντος.
      Η αποστολή του ΔΕΟ είναι η συνεχής μεταλαμπάδευση της γνώσης στους σπουδαστές του μέσα από την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα η οποία δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτικές για αυτούς, τα μέλη ΔΕΠ και τους συνεργάτες του.
      Το ΔΕΟ ως ζωντανός μαθησιακός οργανισμός παρέχει και δημιουργεί γνώση η οποία αναπτύσσει ηγέτες που μετασχηματίζουν επί τα βελτίω τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Έτσι, συμβάλλει στην παροχή ενός καλύτερου μέλλοντος για τις γενιές που ακολουθούν, συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας ζωής, των οικονομικών συστημάτων και του περιβάλλοντος.

      Αξίες

      Οι αξίες του τμήματος ΔΕΟ είναι η ποιότητα του διδακτικού και ερευνητικού έργου, η ακεραιότητα και η συλλογικότητα των αποφάσεων και δράσεων, η διαφάνεια και λογοδοσία στη λειτουργία του. Περαιτέρω, το τμήμα ΔΕΟ, μέσα από τα προγράμματά του, δεσμεύεται όπως συνεισφέρει στη βελτίωση της επιχειρηματικής δράσης η οποία οδηγεί σε κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνες πρακτικές, συνενώνοντας τους ανθρώπους και αναπτύσσοντας συλλογική γνώση με την οποία καθορίζεται το μέλλον των επιχειρήσεων. Το συλλογικό πνεύμα δημιουργεί το περιβάλλον στο οποίο στηρίζεται και από το οποίο εμπνέεται η επιχειρηματική κοινότητα βοηθώντας έτσι τη χώρα μας να αξιοποιήσει το μέγιστο δυναμικό της.

    • Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΟ), μετά από επιμελημένη επεξεργασία των κατάλληλων μαθημάτων στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή διαμόρφωσε ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών το οποίο:

      (α) με τα 27 υποχρεωτικά μαθήματα εξασφαλίζει στους απόφοιτους του Τμήματος τη γενικότερη μόρφωση που πρέπει να έχει ένα στέλεχος σύγχρονης επιχείρησης ή ένας δημιουργός νεοφυούς επιχείρησης.

      (β) επιτρέπει στους φοιτητές να διαμορφώσουν το δικό τους πρόγραμμα σπουδών επιλέγοντας μία από τις τρεις κατευθύνσεις με οκτώ υποχρεωτικά μαθήματα για να αποκτήσουν τις ειδικές γνώσεις διοίκησης στο συγκεκριμένο χώρο που επιθυμούν και

      (γ) επιτρέπει στους φοιτητές να επιλέξουν πέντε άλλα μαθήματα αποκλειστικά της δικής τους επιλογής από μαθήματα του Τμήματος αλλά και από άλλα Τμήματα του ΕΚΠΑ.

      Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας επιλογής, εξέτασης, καταχώρησης βαθμών, κλπ. κάθε μάθημα διαθέτει ένα 6-ψηφιο κωδικό με τρεις λατινικούς χαρακτήρες που ακολουθούνται από ένα τριψήφιο αριθμό.

      Α) Οι λατινικοί χαρακτήρες αναφέρονται στην γνωστική ομάδα που ανήκει το μάθημα. Ο πίνακας που ακολουθεί παραθέτει την κωδική ονομασία κάθε γνωστικής ομάδας του επιστημονικού αντικειμένου του Τμήματος ΔΕΟ:

      Β) Ο τριψήφιος αριθμός που ακολουθεί τους τρεις λατινικούς χαρακτήρες λαμβάνει δυνητικές τιμές από 101 έως 499 και έχει την εξής λογική:
      Το πρώτο ψηφίο του τριψήφιου αριθμού αναφέρεται στο έτος σπουδών (από 1 έως 4) που ενδείκνυται η εγγραφή στο μάθημα. Τα δύο επόμενα ψηφία αναφέρονται στον αύξοντα αριθμό του μαθήματος της γνωστικής ομάδας που υποδεικνύουν οι λατινικοί χαρακτήρες.

      Για παράδειγμα, το μάθημα Αγορές και Προϊόντα Παραγώγων με κωδικό FIN304 ανήκει στη γνωστική περιοχή “Χρηματοοικονομική”, προσφέρεται στο 3ο έτος σπουδών και αποτελεί το 4ο μάθημα της γνωστικής αυτής περιοχής. Εξυπακούεται ότι η εγγραφή στα μαθήματα με μεγαλύτερο αύξοντα αριθμό έπεται της εγγραφής στα μαθήματα με μικρότερα αύξοντα αριθμό. Μάλιστα, η εγγραφή στα μαθήματα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την εγγραφή στα προ-απαιτούμενα μαθήματα σε προηγούμενο εξάμηνο.

      Οι φοιτητές οφείλουν κατά την εγγραφή τους στα μαθήματα κάθε έτους να ακολουθούν την προτεινόμενη ακολουθία των μαθημάτων για τη σωστή επιλογή και την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους χωρίς άστοχες καθυστερήσεις.

      Δομή του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών

      Η δομή του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) είναι ιδιαίτερα απλή. Η ολοκλήρωση των σπουδών απαιτεί την επιτυχή παρακολούθηση 27 υποχρεωτικών μαθημάτων, την επιτυχή ολοκλήρωση 8 μαθημάτων μιας από τρεις κατευθύνσεις και την επιτυχή παρακολούθηση 5 μαθημάτων που επιλέγει ο φοιτητής από τα μαθήματα που προσφέρονται στο Τμήμα ΔΕΟ ή σε άλλα Τμήματα του ΕΚΠΑ.

      Κάθε μάθημα συνοδεύεται από πιστωτικές μονάδες (ECTS – European Credit Transfer and Accumulation System) που βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις εβδομαδιαίες διδακτικές ώρες. Για τα μαθήματα των τριών ωρών εβδομαδιαίως ορίζονται 6 πιστωτικές μονάδες. Για
      μαθήματα με διαφορετικό αριθμό διδακτικών ωρών, οι πιστωτικές μονάδες ορίζονται ως το διπλάσιο των εβδομαδιαίων διδακτικών ωρών.

      Το πρόγραμμα σπουδών κάθε εξαμήνου θεωρείται ολοκληρωμένο εφόσον η διδασκαλία καλύπτει 13 διδακτικές εβδομάδες. Το πρόγραμμα σπουδών θεωρείται ολοκληρωμένο εφόσον ο φοιτητής έχει ακολουθήσει την ανωτέρω δομή των μαθημάτων (υποχρεωτικά, κατεύθυνσης και επιλογής) και έχει συμπληρώσει 240 διδακτικές μονάδες.

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email