Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

  • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων προέκυψε από την εκ του 1999 διαδοχική εξέλιξη των Τμημάτων Βιολογικής Γεωργίας, Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων.

      Από 01-10-2018 με το Ν. 4559/03-08-2018, εντάχθηκε στη Σχολή Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου.
      Το νέο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων θα ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 με εισακτέους από το Εθνικό σύστημα Πανελλαδικών εξετάσεων.

      Αποστολή του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, είναι να προσφέρει στους αποφοίτους του τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σε ευρύ φάσμα του γνωστικού πεδίου των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της παραγωγής, επεξεργασίας, ασφάλειας και ελέγχου ποιότητας, μικροβιολογίας, τοξικολογίας, χημείας, ανάλυσης, τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας τροφίμων για την εξασφάλιση μιας επιτυχούς επαγγελματικής πορείας στον τομέα των Τροφίμων.

      Ο κύριος στόχος του Τμήματος είναι η προώθηση της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων εστιάζοντας στη θεωρητική γνώση και στις τεχνολογίες εφαρμοσμένης έρευνας αιχμής για την ανάπτυξη και προώθηση της καινοτομίας στις μεθόδους ανάλυσης, βιοτεχνολογίας, παραγωγής, επεξεργασίας, ασφάλειας, ποιοτικού ελέγχου και συστημάτων διαχείρισης των τροφίμων.

      Η διάρκεια των σπουδών είναι τέσσερα ακαδημαϊκά έτη (οκτώ εξάμηνα).

    • Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα και αποτελείται από τριάντα επτά (37) υποχρεωτικά μαθήματα, τέσσερα (4) μαθήματα επιλογής [από σύνολο δέκα (10) μαθημάτων], πτυχιακή εργασία και 2-μηνη πρακτική άσκηση.

      Για τη λήψη του πτυχίου προβλέπεται η επιτυχής εξέταση σε σαρανταένα (41) μαθήματα, καθώς και η εκπόνηση πτυχιακής εργασίας και 2-μηνης πρακτικής άσκησης, τα οποία αθροίζονται σε σύνολο 240 Πιστωτικές Μονάδες (Π.M. ή ECTS) (30 Π.Μ. ανά εξάμηνο).

      Διευκρινίζεται:

      • Η πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτική και θα πραγματοποιείται τους θερινούς μήνες του 3ου ή/και του 4ου έτους.
      • Για την έναρξη της Πρακτικής Άσκησης, προϋπόθεση είναι η επιτυχής εξέταση στα μισά τουλάχιστον μαθήματα (των πρώτων 6 εξαμήνων) του Προγράμματος Σπουδών και στα μισά Μαθήματα Ειδίκευσης (των πρώτων 6 εξαμήνων).
      • Για τον υπολογισμό του βαθμού Πτυχίου δε λαμβάνεται υπόψη η Πρακτική Άσκηση καθώς αυτή δεν αξιολογείται με βαθμό.
      • Η Πτυχιακή Εργασία ισοδυναμεί με τα 3 μαθήματα του εξαμήνου, που το καθένα αντιστοιχεί σε 5 ECTS. Επομένως η Πτυχιακή Εργασία αντιστοιχεί συνολικά σε 15 ECTS. Ο συντελεστής βαρύτητας της Πτυχιακής Εργασίας στην διαμόρφωση του βαθμού πτυχίου είναι όσο τρία μαθήματα τριών ΔΜ.
      • Ο Βαθμός κάθε Μαθήματος (που έχει και εργαστήριο) εξάγεται λαμβάνοντας υπόψη την εξής σχέση: Βαθμός Μαθήματος = (Βαθμός Θεωρίας Μαθήματος x 60%) + (Βαθμός Εργαστηρίου Μαθήματος x 40%).
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email