https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQwOSZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Συμβουλές

5 λόγοι για τους οποίους η συνέντευξη δεν οδήγησε σε εργασιακή πρόταση

bookmark

 

Λόγοι που δεν πήραμε τη δουλειά μετά από την συνέντευξη εργασίας

Οι συνεντεύξεις είναι το τελευταίο βήμα για να λάβεις μια προσφορά εργασίας. Αυτό δε σημαίνει ότι κάθε συνέντευξη θα έχει ως συνέπεια μια πρόταση εργασίας καθώς δεν είναι όλες οι θέσεις εργασίας κατάλληλες για όλους.

Ωστόσο, αν έχεις κάνει αρκετές συνεντεύξεις και δεν έχεις λάβει κάποια θετική απάντηση,  ίσως ένας από τους παρακάτω λόγους να είναι η αιτία.

Κακή πρώτη εντύπωση – Αν κάνεις μια κακή πρώτη εντύπωση, μπορείς ακόμα να είσαι ανάμεσα στους υποψήφιους, αλλά παρόλα αυτά συνήθως η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει.
Λόγοι που μπορούν να συμβάλουν σε μια κακή πρώτη εντύπωση; Δεν εμφανίζεσαι στην ώρα σου, είσαι ντυμένος/η ακατάλληλα ή συμπεριφέρεσαι αντιεπαγγελματικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Πριν πας στη συνέντευξη, δοκίμασε να κάνεις μια «δοκιμαστική συνέντευξη» με κάποιον που μπορεί να σου δώσει ειλικρινείς απαντήσεις.

Δεν εξηγείς γιατί είσαι κατάλληλος/η για την εργασία – Οι εργοδότες αναζητούν υποψηφίους με συγκεκριμένα προσόντα για κάθε θέση εργασίας. Ψάξε και βρες τι προσόντα αναζητά ο συγκεκριμένος εργοδότης.  Αν δεν έχεις τα απαιτούμενα προσόντα, μην σπαταλάς το χρόνο σου ή τον δικό του. Αντ ‘αυτού, αναζήτησε θέσεις εργασίας που είναι πιο κατάλληλες για σένα ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες να προσληφθείς.

Μιλάς αρνητικά για τον προηγούμενο εργοδότη σου – Όταν ένας τρέχων εργοδότης σε ακούει να μιλάς αρνητικά για τον προηγούμενο εργοδότη σου, αυτόματα σκέφτεται: «Εφόσον μιλάει αρνητικά για τον προηγούμενο, ίσως εκφραστεί αρνητικά και για μένα ή την εταιρία μου;». Είναι δεκτό ότι υπάρχουν κακοί εργοδότες στην αγορά αλλά θα ήταν καλύτερα να εκφράζεσαι με πιο διακριτικό τρόπο για την προϋπηρεσία σου.

Δε γνωρίζεις το αντικείμενο της εταιρίας – Εάν δεν έχεις κάνει κάποια σχετική έρευνα για την εταιρία, αυτό θα φανεί. Βρες κάποια πληροφορία που να αφορά την εταιρία και ανέφερε την κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Έτσι θα δείξεις ότι είσαι ενημερωμένος/η και ότι όντως ενδιαφέρεσαι να εργαστείς στην εταιρία.

Δεν έχεις ερωτήσεις σχετικά με τη θέση εργασίας – Εάν έχεις κάνει τα απαραίτητα βήματα για να αποδείξεις τα προσόντα σου για τη θέση εργασίας και γνωρίζεις το αντικείμενο της εταιρίας, δε θα πρέπει να έχεις κανένα θέμα να κάνεις κάποιες πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τη θέση εργασίας. Μπορείς να τις γράψεις πριν πας στη συνέντευξη και να θυμάσαι λέξεις κλειδιά στην περίπτωση που κολλήσεις.

Όταν πας σε συνέντευξη, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση, μάθε πληροφορίες για την εταιρεία, ρώτα πετυχημένες ερωτήσεις, πρόβαλε τα προσόντα σου και προσπάθησε να κρατήσεις θετικό το κλίμα της συζήτησης.

Διαβάστε εδώ.

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email