https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQxMSZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Ενημέρωση

Eκδήλωση «Προγραμματισμός και Θετικές Επιστήμες» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

bookmark

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Προγραμματισμός και Θετικές Επιστήμες» που συνδιοργανώθηκε από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΗΜΜΥ), και συγκεκριμένα την ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης (CTLL, http://ctll.e-ce.uth.gr ), και την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Παράρτημα Μαγνησίας στις 15 Οκτωβρίου 2020 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στη στοά του Πολυχώρου Τσαλαπάτα.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στα οφέλη του προγραμματισμού προς την ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, κριτικής, καινοτόμας, και δομημένης σκέψης ειδικά αν αυτός συνδυαστεί με δραστηριότητες που σχετίζονται με επιστήμες, τεχνολογία, και μαθηματικά (STEM).

Η εκδήλωση σημείωσε την ανάγκη της ίσης συμμετοχής αγοριών και κοριτσιών σε δραστηριότητες θετικών επιστημών και προγραμματισμού έτσι ώστε η κοινωνία να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες όλου του πνευματικού κεφαλαίου προς την αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων του 21ο αιώνα.

Τέλος το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επίδειξη ψηφιακών μαθησιακών εργαλείων που έχουν αναπτυχθεί από την ερευνητική ομάδα των Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης με στόχο το κτίσιμο γνώσεων προγραμματισμού και δεξιοτήτων αναλυτικής σκέψης.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Παναγιώτου και Αλέξανδρος Καπανιάρης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Περιφέρειας Θεσσαλίας, και η κ. Στέλλα Δημητρακοπούλου, Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Παραρτήματος Μαγνησίας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ερευνητικού σχεδίου Coding4Girls (http://coding4girls.eu) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιείται από το 2018 έως το 2020.

Εκτός από την ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης στο έργο συμμετέχουν οργανισμοί απο τη Σλοβενία, την Κροατία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, και τη Βουλγαρία. Επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού σχεδίου είναι ο Ομ. Καθ. του ΤΗΜΜΥ κ. Ηλίας Χούστης ενώ οργανωτικά υπεύθυνη είναι το μέλος ΕΔΙΠ του ΤΗΜΜΥ κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα.

 

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email