Site icon Spoudase.gr

Πως να γράψει κάποιος την σωστή έκθεση για την Αίτηση του Μεταπτυχιακού

Πέραν του να βρει κάποιος το Μεταπτυχιακό στο οποίο θέλει να σπουδάσει,πρέπει να μεγιστοποιήσει και τις πιθανότητες να πετύχει την εισαγωγή του σε αυτό.

Είναι σαφές ότι η προσωπική περιγραφή (personal statement) είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της αίτησης που κάνει κάποιος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που έχει επιλέξει. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και επειδή οι επιτροπές της αίτησης θα κοιτάξουν πέραν των σπουδών και ένα ένα τα στοιχεία για να μπορέσουν να σχηματίσουν και μια άποψη για τον χαρακτήρα του υποψηφίου πιστεύουμε ότι πρέπει ο καθένας να δώσει βάση στα παρακάτω:

 

Υιοθέτησε το σωστό ύφος Διαφορετικές χώρες και διαφορετικά πανεπιστήμια μπορεί να περιμένουν διαφορετικό βαθμό οικειότητας και ύφους από την αυτοπεριγραφική σου έκθεση, αλλά είναι πάντα σωστή επιλογή να αποφύγεις να έχεις είτε αρνητικό ύφος, είτε πολύ ανεπίσημο. Οι υπεύθυνοι εγγραφών από κάθε πανεπιστήμιο προσδοκούν από εσένα να έχεις ύφος εκκολαπτόμενου ακαδημαϊκού. Διαβάζουν τόσες πολλές εκθέσεις, οπότε για να κάνεις τη δική σου να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες δεν αρκεί να πεις πώς ήσουν πάντα «παθιασμένος» με το αντικείμενο των σπουδών σου αλλά να αποδεικνύεις κάθε ισχυρισμό σου με συγκεκριμένα παραδείγματα. 

Σχεδιασμός 

Πολλά πανεπιστήμια συμβουλεύουν τους υποψηφίους να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένη δομή στην αυτοπεριγραφική τους έκθεση και να συμπεριλάβουν συγκεκριμένες πληροφορίες. Αν κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στο δικό σου, εδώ είναι μια δομή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. 

Διάβασε την αρκετές φορές

Η αυτοπεριγραφική σου έκθεση πρέπει να είναι τέλεια! Πες στους φίλους σου, στην οικογένειά σου ακόμα και στους καθηγητές σου να τη διαβάσουν όσες φορές χρειαστεί. Επίσης, μπορείς αφού την ολοκληρώσεις, να την αφήσεις για λίγες μέρες στην άκρη και να επανέλθεις μετά από λίγες μέρες με πιο καθαρό μυαλό.

Πηγή: topuniversities.com

Exit mobile version