Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διοίκηση Οικονομικών Μονάδων (University of Athens MBA – UoA MBA)» προκηρύσσει 90 θέσεις φοιτητριών και φοιτητών για κάθε μία από τις ειδικεύσεις:
– Διοικητική Επιχειρήσεων και Τραπεζών (ΜΒΑ) (http://www.mba-ba.econ.uoa.gr/)
– Λογιστική (ΜΒΑ-Accounting) (http://www.mba-accounting.econ.uoa.gr/)
– Οικονομικά της Υγείας και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (MBA-Health) (http://www.mba-health.econ.uoa.gr/)
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών λήγει την
12η Ιουνίου15 Ιουλίου 2020. Οι ολοκληρωμένες υποψηφιότητες βάσει των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα ενταχθούν σε διαδικασία προεπιλογής πριν την ημερομηνία λήξης των αιτήσεων.Δείτε την προκήρυξη:
Η Συντονιστική επιτροπή του UoA MBA λαμβάνοντας υπόψη το έντονο ενδιαφέρον των υποψηφίων για την υποβολή των αιτήσεων στο UoA MBA καθώς και την ιδιαιτερότητα της περιόδου εξαιτίας της πανδημίας, αποφάσισε την παράταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων έως και την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020.
Η εκπαιδευτική μεθοδολογία που χρησιμοποιείται στο UoA MBA είναι αυτή της μικτής ή συνδυαστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας (blended learning), η οποία συνδυάζει την διδασκαλία «πρόσωπο με πρόσωπο» (δηλαδή την συμβατική διδασκαλία σε αίθουσα), με τη διδασκαλία που γίνεται με την διαμεσολάβηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου. Δηλαδή, συνδυάζει την συμβατική εκπαιδευτική διαδικασία της διδασκαλίας σε αίθουσα, με την χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Για κάθε ένα από τα εξαμηνιαία μαθήματα του προγράμματος διοργανώνονται Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ) τετράωρης ή οκτάωρης διάρκειας η κάθε μία. Οι ΟΣΣ του Προγράμματος πραγματοποιούνται στην Αθήνα και διεξάγονται σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες (δηλαδή σαββατοκύριακα). Οι απαιτήσεις του κάθε μαθήματος περιλαμβάνουν, πέραν των γραπτών εξετάσεων που διενεργούνται, και την εκπόνηση μιας γραπτής εργασίας ανά μάθημα η οποία προσμετρείται στον υπολογισμό του τελικού βαθμού.
Επιπλέον, το πρόγραμμα χρησιμοποιεί υποστηρικτική διδασκαλία μέσω της χρήσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ομάδων συζήτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εικονικά περιβάλλοντα μάθησης (virtual learning environments – VLEs) και άλλα μέσα υποβοηθούμενα από την σύγχρονη τεχνολογία. Αυτό περιλαμβάνει ευκαιρίες για αλληλεπίδραση «ένα προς ένα» με τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού, κατά την διάρκεια της οποίας οι φοιτητές μπορούν να λάβουν ατομική βοήθεια ή εξατομικευμένη ανατροφοδότηση σχετικά με την πρόοδό τους. Άρα υπάρχει πρόσθετη αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο, όπως ακριβώς και σε κάθε συμβατικό περιβάλλον αιθούσης. Οι «ώρες γραφείου», για παράδειγμα, είναι ένα συχνό χαρακτηριστικό, όπου οι διδάσκοντες του προγράμματος είναι διαθέσιμοι για «έναν προς έναν» συνεδρίες, σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, μέσω του διαδικτύου (π.χ. Skype) ή «πρόσωπο με πρόσωπο».
Αλληλεπίδραση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή μέσω Skype, είναι ένα άλλο παράδειγμα του «έναν προς ένα» χρόνου επαφής (contact time). Είναι σημαντικό οι φοιτητές να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις δυνατότητες αυτές, ως ευκαιρίες για αλληλεπίδραση με το διδακτικό προσωπικό. Όταν οι φοιτητές λαμβάνουν ανατροφοδότηση σχετικά με τις γραπτές τους εργασίες, είτε «ένας προς ένας», είτε σε ομάδες, αυτό μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως ένα σημαντικό στοιχείο του χρόνου επαφής που συμβάλλει στη μάθηση των φοιτητών. Με τον τρόπο αυτό, το πρόγραμμα αξιοποιεί την συμβατική διδασκαλία «πρόσωπο με πρόσωπο» και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση υποστηρίζει τη χρήση της σύγχρονης εκπαιδευτικής μεθοδολογίας και την τεχνολογία της δια βίου μάθησης.
Στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, το εκπαιδευτικό προσωπικό του προγράμματος παρέχει υψηλής ποιότητας διδασκαλία, κάνοντας χρήση των τεχνολογικών μέσων επικοινωνίας για την υποστήριξη και παρακολούθηση της προόδου των φοιτητών. Κατά συνέπεια, οι φοιτητές δεν απαιτείται να παρακολουθούν συμβατικά μαθήματα και διαλέξεις, εκτός από τις ΟΣΣ. Έχουν τη δυνατότητα να μελετούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, στο σπίτι, στο γραφείο και σε οποιαδήποτε τοποθεσία, ανεξάρτητα από την απόσταση που υπάρχει από τις εγκαταστάσεις του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έτσι, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν και να αποκτήσουν ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, χωρίς να διαταράσσεται η εργασία τους ή να υποχρεώνονται σε σημαντικές μετακινήσεις από τον τόπο εγκατάστασής τους.
Για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) είναι υποχρεωτική η επιτυχής παρακολούθηση τεσσάρων (4) Θεματικών Ενοτήτων (στις οποίες εμπεριέχονται τα 16 μαθήματα), καθώς επίσης και η επιτυχής ολοκλήρωση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας. Κατά την διάρκεια κάθε Θεματικής Ενότητας οργανώνονται Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ) για κάθε μάθημα οι οποίες πραγματοποιούνται στην Αθήνα και διεξάγονται σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες. O ελάχιστος αριθμός φοιτητών που απαιτείται προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τμήμα είναι είκοσι άτομα (≥ 20).
Κάθε Θεματική Ενότητα έχει διάρκεια ενός ακαδημαϊκού έτους (10 μήνες) και περιλαμβάνει τέσσερα (4) εξαμηνιαία μαθήματα, από τα οποία τα δύο (2) μαθήματα προσφέρονται στο χειμερινό εξάμηνο και τα άλλα δύο (2) στο εαρινό εξάμηνο.
Τα μαθήματα διεξάγονται στην Αθήνα σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες. Οι απαιτήσεις του κάθε μαθήματος περιλαμβάνουν πέραν των γραπτών εξετάσεων που διενεργούνται στο τέλος του εξαμήνου και την εκπόνηση μιας γραπτής εργασίας. Κατά συνέπεια, η απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) απαιτεί την επιτυχή παρακολούθηση δέκα έξι (16) μαθημάτων και την εκπόνηση της Διπλωματικής Εργασίας.
Το ενδεικτικό πρόγραμμα των μαθημάτων ανά ειδίκευση διαμορφώνεται ως εξής:
Ειδίκευση α) Διοικητική Επιχειρήσεων και Τραπεζών
Ειδίκευση: β) Λογιστική
Ειδίκευση: γ) Οικονομικά της Υγείας και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΆΡΘΡΑ