Επιστήμη των Υπολογιστών

  • oikonomiko panepistimio
  • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Σκοπός του Προγράμματος είναι να παρέχει:

      1. Προώθηση της έρευνας σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.
      2. Συμμετοχή των φοιτητών σε μεγάλα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.
      3. Συνεχώς αξιολογούμενο και εξελισσόμενο πρόγραμμα σπουδών.
      4. Mεγάλη ποικιλία μαθημάτων επιλογής, τα οποία συνεχώς εμπλουτίζονται. Συνδυασμό θεωρητικής εμβάθυνσης στην Επιστήμη των Υπολογιστών και απόκτησης εκτενούς εμπειρίας ανάπτυξης λογισμικού.
      5. Διοργάνωση ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού των τελειοφοίτων με τη συμμετοχή στελεχών από ελληνικές εταιρείες πληροφορικής.
      6. Χορήγηση σημειώσεων και διάθεση προς δανεισμό πολλαπλών αντιτύπων από τα κύρια ξενόγλωσσα βιβλία που χρησιμοποιούνται στα μαθήματα.

      Δείτε την προκήρυξη:

       

      Το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) λειτουργεί από τις αρχές του 2003 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) πλήρους φοίτησης στην «Επιστήμη των Υπολογιστών» (EY). Οι απόφοιτοι του προγράμματος όλα αυτά τα χρόνια έχουν πολύ επιτυχημένες καριέρες σε υψηλές θέσεις σε επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στην Αμερική.

      Σκοπός του ΠΜΣ EY είναι η εμβάθυνση των γνώσεων και η ανάπτυξη των ικανοτήτων και προσόντων των φοιτητών σε τομείς της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Πληροφορικής γενικότερα και η προετοιμασία τους για διεξαγωγή έρευνας ή και για συνέχιση των σπουδών τους σε επίπεδο Διδακτορικού (στο Τμήμα, ή αλλού στην Ελλάδα, ή στο εξωτερικό) ή για τη διεκδίκηση θέσεων υψηλών απαιτήσεων στην αγορά εργασίας. Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο και τη δομή του ΠΜΣ ΕΥ υπάρχουν στην ιστοσελίδα του: http://grad.cs.aueb.gr/

      Για τη συμμετοχή στο ΠΜΣ ΕΥ δεν απαιτείται καταβολή διδάκτρων εκ μέρους των φοιτητών, αλλά συνεισφορά ανταποδοτικού χαρακτήρα στο Τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ με εργασία 5 ωρών εβδομαδιαίως (π.χ. βαθμολόγηση ή διόρθωση ασκήσεων προπτυχιακών μαθημάτων, ή συντήρηση ιστοσελίδων κ.λπ.).

      Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες στους οποίους περιλαμβάνεται και ο χρόνος για την εκπόνηση, υποβολή προς κρίση και αξιολόγηση της Διπλωματικής Εργασίας.

      Το πρόγραμμα είναι πλήρους απασχόλησης και δεν είναι συμβατό με άλλη απασχόληση ή εργασία γι’ αυτούς τους 12 μήνες. Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται στην Ελληνική ή/και την Αγγλική γλώσσα, Δευτέρα με Παρασκευή στο διάστημα 09:00-18:00 και η φοίτηση είναι υποχρεωτική (με παρουσίες—και σε περίπτωση απουσιών, ποινή αποτυχίας στο μάθημα και τελικά αποβολή από το πρόγραμμα).

      Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020:

      1. Να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την Αίτηση στο https://e-graduate.applications.aueb.gr  συμπεριλαμβάνοντας τα ακόλουθα:
      • Πρόσφατη φωτογραφία τύπου ταυτότητας.
      • Αντίγραφο πτυχίου (οι πτυχιούχοι). Οι τελειόφοιτοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση του Ν. 1599/86 ότι η αποδοχή τους γίνεται με την αίρεση απόκτησης πτυχίου μέχρι και την εξεταστική περίοδο του Σεπτέμβριου 2020.
      • Βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας πτυχίου από τον ΔΟΑΤΑΠ (για όσους προ­έρ­χο­νται από ΑΕΙ του εξωτερικού). Στην περίπτωση κατά την οποία αυτή δεν υπάρχει, υποβάλλεται αντίγραφο σχετικής αίτησης προς τον ΔΟΑΤΑΠ και η αποδοχή του υποψηφίου γίνεται με την αί­ρεση α­πόκτησης της βεβαίωσης του ΔΟΑΤΑΠ.
      • Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας όλων των ετών.
      • Αντίγραφο αναλυτικής περιγραφής της ύλης για τα βασικά μαθήματα Επιστήμης Υπολογιστών από τον οδηγό σπουδών του Προπτυχιακού (δεν απαιτείται για τους αποφοίτους Τμημάτων του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών).
      • Σημείωμα με τα ονόματα, τίτλους και διευθύνσεις email δύο ή τριών ατόμων τα οποία θα στείλουν συστατικές επιστολές (κατά προτίμηση πανεπιστημιακών, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τον υποψήφιο).
      • Αποδεικτικά ερευνητικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων (αν υπάρχουν).
      • Αποδεικτικό πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας. H πολύ καλή γνώση της Αγγλικής αποδεικνύεται με τίτλο επιπέδου Γ1/C1 (π.χ. Πτυχίο Advanced των University Cambridge, ή Michigan, ή με άλλο, αντίστοιχο και ισότιμο, πιστοποιητικό γλωσσομάθειας). Στην περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχει τίτλος επιπέδου Γ1/C1, η αποδοχή γίνεται με την αίρεση απόκτησής του.
      1. Να φροντίσουν για την αποστολή απευθείας από τους γράφοντες στη Γραμματεία μέσω email ([email protected]), των δύο ή τριών συστατικών επιστολών, κατά προτίμηση στο ειδικό έντυπο που είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. Ε.Υ., το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020.

      Κάθε αίτηση για το παρόν πρόγραμμα αξιολογείται ανεξάρτητα από αιτήσεις που έχουν τυχόν υποβληθεί σε άλλα ΠΜΣ του ΟΠΑ.

      Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται με email στη Γραμματεία του ΠΜΣ ΕΥ: [email protected] ή τηλεφωνικά στο 210-8203646

    •  Το πρόγραμμα σπουδών είναι εξατομικευμένο. Το μόνο υποχρεωτικό μάθημα είναι η «Μεθοδολογία Έρευνας». Τα υπόλοιπα μαθήματα είναι επιλογής. Επιλέγονται από τον φοιτητή με την έγκριση του Συμβούλου του Καθηγητή, ο οποίος είναι ένα μέλος της Επιτροπής του Προγράμματος. Ειδικά μαθήματα αποτελούν τα «Έρευνα στην Επιστήμη Υπολογιστών» Ι και ΙΙ, του 1ου και 2ου εξαμήνου, αντίστοιχα. Αυτά είναι μαθήματα με ερευνητικό χαρακτήρα, εξατομικευμένα για κάθε φοιτητή, που προσφέρονται από καθηγητές του Τμήματος στην ερευνητική περιοχή ενδιαφέροντός τους (και αντιστοιχούν σε 6 πιστωτικές μονάδες έκαστο). Κάθε φοιτητής μπορεί να πάρει (προαιρετικά) ένα από αυτά σε κάθε εξάμηνο.

      Η Διπλωματική Εργασία αντιστοιχεί σε 15 πιστωτικές μονάδες και εκπονείται κατά τη θερινή περίοδο. Προπαρασκευή για τη Διπλωματική Εργασία μπορεί να αποτελούν 1 ή 2 μαθήματα «Έρευνα στην Επιστήμη Υπολογιστών» (Ι ή ΙΙ).

      Για την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι φοιτητές πρέπει να συγκεντρώσουν 75 πιστωτικές μονάδες ως εξής:

      α) Επιτυχής ολοκλήρωση 10  μάθημάτων που αντιστοιχούν σε 60 πιστωτικές μονάδες. Εξ αυτών 1 ειναι η Ερευνητική Μεθοδολογία και τουλάχιστον 3 να ειναι μαθήματα κορμού.

      β)Εκπόνηση και επιτυχής εξέταση της διπλωματικής εργασίας που αντιστοιχεί σε 15 πιστωτικές μονάδες.

      Γλώσσα Διδασκαλίας είναι η Ελληνική ή/και η Αγγλική.

      Είναι δυνατόν να μην προσφέρονται όλα τα μαθήματα κάθε ακαδημαϊκό έτος, αναλόγως της διαθεσιμότητας του διδακτικού προσωπικού.

       Το πρόγραμμα διδασκόμενων και εξεταζόμενων μαθημάτων ορίζεται συνοπτικά ως εξής:

      Μπορείτε να δείτε την λίστα μαθημάτων:

      ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ

      • Research Methodology – Μεθοδολογία Έρευνας

      ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ (πρέπει να επιλεγούν τουλάχιστον 3 από τα 5)

      • Algorithms: Design and Analysis – Αλγόριθμοι: Σχεδίαση και Ανάλυση
      • Convex Optimization – Κυρτή Βελτιστοποίηση
      • Distributed Systems, Big Data and Cloud Computing – Κατανεμημένα Συστήματα, Πολλά Δεδομένα και Υπολογιστικό Νέφος
      • Next Generation Internet – Διαδίκτυο Επόμενης Γενιάς
      • Deep Learning – Βαθιά Μάθηση

      ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

      • Algorithmic Game Theory – Αλγοριθμική Θεωρία Παιγνίων
      • Intelligent Mobile Networks – Ευφυή Κινητά Δίκτυα
      • Computer Game Graphics and Virtual Reality – Γραφικά Παιχνιδιών Υπολογιστών και Εικονική Πραγματικότητα
      • Social Networks: Theory and Practice – Κοινωνικά Δίκτυα: Θεωρία και Πράξη
      • Scalable High Performance Systems – Κλιμακώσιμα Συστήματα Υψηλών Επιδόσεων
      • Natural Language Processing – Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας
      • Digital Media – Ψηφιακά Μέσα
      • Cryptography and Applications – Κρυπτογραφία και Εφαρμογές
      • Special Topics in Database Design – Ειδικά Θέματα Σχεδίασης Βάσεων Δεδομένων
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      2 thoughts on “Επιστήμη των Υπολογιστών

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email