Site icon Spoudase.gr

Γλώσσες, Επικοινωνία και Διοίκηση Υπηρεσιών Εκπαίδευσης στο σύγχρονο κοινωνικό, οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον

Αντικείμενο του Δ.Π.Μ.Σ.  είναι η ανάπτυξη της έρευνας στα επιστημονικά πεδία της Διδακτικής της Γλώσσας, της Εκπαιδευτικής Γλωσσικής Τεχνολογίας καθώς και της Διοίκησης Υπηρεσιών Εκπαίδευσης και η κατάρτιση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού που θα μπορέσει να καλύψει υπάρχουσες και προβλεπόμενες κοινωνικές και αναπτυξιακές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Οι σκοποί του προγράμματος είναι:

Δείτε την προκήρυξη:

Η Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (Ε.Δ.Ε.) του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Γλώσσες, Επικοινωνία και Διοίκηση Υπηρεσιών Εκπαίδευσης στο σύγχρονο κοινωνικό, οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον» των Τμημάτων Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας – Τομέας Γλωσσολογίας και Διδακτικής της Γλώσσας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας – Τομέας Γλωσσολογίας και Διδακτικής της Γλώσσας, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής και Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη συνεδρίαση με αριθμ. 08/ 17-6-2020 αποφάσισε την προκήρυξη για εισαγωγή στο πρόγραμμα τριάντα πέντε (35) πτυχιούχων στις εξής ειδικεύσεις:

Ειδίκευση Α΄: «Διδακτική των Γλωσσών και Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες σε πολύγλωσσα και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα»: Η ειδίκευση πραγματεύεται και αναλύει ζητήματα Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών/Πολιτισμών, αξιολόγησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και σύγχρονων εκπαιδευτικών τεχνολογιών.

Ειδίκευση Β΄: «Διοίκηση Υπηρεσιών Εκπαίδευσης σε πολύγλωσσα και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα»: Η ειδίκευση πραγματεύεται και αναλύει ζητήματα της Διοίκησης Υπηρεσιών Εκπαίδευσης, της διοίκησης και ηγεσίας των ανθρωπίνων πόρων και εξέλιξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Οι υποψήφιοι που έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για να παρακολουθήσουν το Δ.Π.Μ.Σ. είναι:

  1. Κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής
  2. Κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών δεν απονέμεται σε φοιτητή του οποίου ο τίτλος σπουδών πρώτου κύκλου από ίδρυμα της αλλοδαπής δεν έχει αναγνωριστεί από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), σύμφωνα με το ν. 3328/2005 (Α’ 80).
  3. Μέλη των κατηγοριών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π., εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 34 του ν.4485/2017, μπορούν να εγγραφούν ως υπεράριθμοι και μόνο ένας κατ’ έτος ανά Π.Μ.Σ., που οργανώνεται σε Τμήματα του Ιδρύματος που υπηρετούν, το οποίο είναι συναφές με τον τίτλο σπουδών και το έργο που επιτελούν στο οικείο Ίδρυμα.

Η χρονική διάρκεια φοίτησης στο Δ.Π.Μ.Σ. ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα σπουδών και η φοίτηση είναι υποχρεωτική.

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική.

Ημέρες διδασκαλίας: Τετάρτη και Πέμπτη και ώρες 16:00-21:00. Θα υπάρχει και η δυνατότητα της εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

Το τέλος φοίτησης ανέρχεται στο ποσό των 2.100€, κατανεμημένο σε τρεις (3) ισόποσες δόσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου.

Σε περίπτωση επαναφοράς των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19, δεν θα διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του προγράμματος.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν είναι::

Σημείωση: Γίνονται δεκτά τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας τα οποία έχει εγκρίνει το Α.Σ.Ε.Π. και περιλαμβάνονται στο Προσοντολόγιο.

Τεκμαίρεται η γλωσσομάθεια και με την κατάθεση: (α) Πτυχίου Ξένης Γλώσσας και Φιλολογίας ή Πτυχίο Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας της ημεδαπής ή αντίστοιχο και ισότιμο σχολών της αλλοδαπής, (β) Προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής που έχει εκπονηθεί στην αγγλική γλώσσα, (γ) Απολυτήριο ή τίτλο ισότιμό των ελληνικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον έχει αποκτηθεί μετά από κανονική φοίτηση τουλάχιστον έξι ετών στην αλλοδαπή.

Διευκρινίζεται ότι η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας δεν αποδεικνύει τη γνώση ξένης γλώσσας (Π.Δ. 347/2003). Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι  της σχετικής άδειας πρέπει να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο και ακριβή μετάφραση του τίτλου σπουδών βάσει του οποίου εκδόθηκε η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας.

Προαιρετικά, μπορούν επίσης εάν υπάρχουν, να κατατεθούν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Προθεσμία Υποβολής

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους με τα ανωτέρω δικαιολογητικά το διάστημα από 01 Σεπτεμβρίου 2020 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γραμματεία του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας info@frl.auth.gr  ή ταχυδρομικά με συστημένη αποστολή.

Η ταχυδρόμηση πρέπει να είναι εμπρόθεσμη και η ημερομηνία αποστολής (σφραγίδα ταχυδρομείου) να είναι εμφανής στον φάκελο.

Η ταχυδρομική διεύθυνση είναι:

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Γραμματεία Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Κτήριο Διοίκησης, 3ο; όροφος
Πανεπιστημιούπολη
54124 Θεσσαλονίκη

Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων περιλαμβάνουν:

Βάση εισαγωγής θεωρείται το 60%.

Η διαδικασία εξέτασης και επιλογής των υποψηφίων, κατόπιν απόφασης της Ε.Δ.Ε., γίνεται από Τριμελή Επιτροπή Εξέτασης και Επιλογής απαρτιζόμενη από μέλη Δ.Ε.Π. που συμμετέχουν στο Δ.Π.Μ.Σ.

Η Τριμελής Επιτροπή Επιλογής ελέγχει τα δικαιολογητικά, απορρίπτει όσους δεν πληρούν τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί από την Ε.Δ.Ε. του Δ.Π.Μ.Σ. και καλεί τους/τις προκρινόμενους/ες υποψηφίους/ιες σε συνέντευξη.

Οι ημερομηνίες συνέντευξης θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δικαιολογητικών

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με βάση τον φάκελο δικαιολογητικών και τη συνέντευξη, καταρτίζεται ο τελικός πίνακας των επιτυχόντων. Ο τελικός πίνακας επιτυχόντων αφού επικυρωθεί από την Ε.Δ.Ε. αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων της Γραμματείας του Δ.Π.Μ.Σ. και στην ιστοσελίδα του προγράμματος. (http://dpms.frl.auth.gr/)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 2310995174-76-77-78

Exit mobile version