Το ΠΜΣ «Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας» του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης προσφέρει κατάρτιση μεταπτυχιακών φοιτητών σε θέματα που αφορούν την Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας και ειδικότερα:
- την κατανόηση των φιλοσοφικών προβλημάτων που προκύπτουν στην επιστήμη
- την μελέτη της ιστορικής πορείας της επιστήμης και της τεχνολογίας
- την κατανόηση των θεμελιωδών ιδεών στην επιστήμη και την τεχνολογία, την κριτική θεώρηση του ρόλου της επιστήμης και της τεχνολογίας στις ανθρώπινες κοινωνίες του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος
- την ικανότητά σχηματισμού υπεύθυνης γνώμης για την ερευνητική και τεχνολογική πολιτική.
- την ενίσχυση της φιλοσοφικής σκέψης σε αυτούς τους τομείς
Το ΠΜΣ στοχεύει στην προαγωγή της γνώσης και την ανάπτυξη της έρευνας στην Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, καθώς και στην προσφορά εξειδίκευσης σε νέους επιστήμονες, ώστε να καταστούν ικανοί να συμβάλουν στην οικονομική και εκπαιδευτική ανάπτυξη της χώρας.
Δείτε την προκήρυξη:
Το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στο αντικείμενο της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.
Το πρόγραμμα αυτό αναμορφώθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ν.4485/2017. Η χρονική διάρκεια για την απονομή του τίτλου Μ.Δ.Ε. ορίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα η ελάχιστη και έξι (6) η μέγιστη. Η παρακολούθηση του Προγράμματος προϋποθέτει την καταβολή τέλους φοίτησης συνολικού ύψους εξακοσίων (600,000) ευρώ (εκατόν πενήντα ευρώ για κάθε εξάμηνο φοίτησης.)
Η παρούσα προκήρυξη αφορά την εισαγωγή τριάντα (30), κατ‘ ανώτατο όριο, σπουδαστών του προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι μεταπτυχιακοί σπουδαστές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν επιτυχώς έξι (6) μαθήματα και τέσσερα (4) σεμινάρια και να εκπονήσουν μεταπτυχιακή εργασία διπλώματος.
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του Α ́ κύκλου σπουδών όλων των Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων από το ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι όλων των Τμημάτων της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων, της αλλοδαπής, Γίνονται επίσης δεκτοί, ως υπεράριθμοι, μέλη των κατηγοριών ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 34 του Ν. 4485/17.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
- Αίτηση
- Βιογραφικό σημείωμα
- Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών (στην περίπτωση πτυχιούχων ξένων ιδρυμάτων, απαιτείται και βεβαίωση αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ, σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ν.4485/17)
- Δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, εάν υπάρχουν – Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας, εάν υπάρχουν – Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
- Δύο συστατικές επιστολές.
- Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας, επιπέδου Β2.
Η υποβολή δικαιολογητικών θα πραγματοποιηθεί μόνο ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα 25 Μαΐου έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2020 στο elsavva@phs.uoa.gr
Προς διευκόλυνση των αιτούντων, οι δημοσιεύσεις (πέραν των βιβλιογραφικών στοιχείων, τίτλος, περιοδικό κλπ) και τα αποδεικτικά επαγγελματικής και ερευνητικής δραστηριότητας θα κατατεθούν με την εγγραφή των επιτυχόντων. Όσον αφορά στις συστατικές επιστολές, οι υποψήφιοι μπορούν να ζητήσουν από τους συντάκτες τους να τις στείλουν απ’ ευθείας με email στο elsavva@phs.uoa.gr.
Η εξέταση των υποψηφίων φοιτητών θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, 18.00-21.00, στην Αίθουσα Διδασκαλίας Α του Τμήματος (στο κτήριο δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο της Παν/πολης).
Πληροφορίες: Τηλ. 210 727 5590, Fax: 210 727 5530, http://www.phs.uoa.gr/