Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) έχει ως αντικείμενο τα Μαθηματικά με την εμβάθυνση και την προαγωγή της γνώσης και της έρευνας τόσο στη θεωρητική όσο και στην εφαρμοσμένη διάστασή τους.
Σκοπός του ΠΜΣ είναι η εξειδίκευση νέων επιστημόνων τόσο στην ευρύτερη περιοχή των Μαθηματικών όσο και σε επιμέρους κλάδους με στόχο την ανάδειξη επιστημόνων ικανών να συμβάλουν στην ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών/οικονομικών αναγκών της χώρας καθώς και στην ενίσχυση και προβολή των καινοτομικών της ικανοτήτων. Επιπροσθέτως το ΠΜΣ στοχεύει στη δημιουργία μεταπτυχιακών σπουδών διεθνούς επιπέδου με κριτήρια την υψηλή επιστημονική ποιότητα και αριστεία που θα συγκρατούν ένα μεγάλο μέρος του επιστημονικού δυναμικού που διαφεύγει στο εξωτερικό (brain drain) για αντίστοιχες σπουδές, αντικαθιστώντας τη μονόπλευρη φυγή από μια αμφίδρομη επιστημονική κινητικότητα.
Το ΠΜΣ διασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις (ουσιαστική κατάρτιση σε όλους τους κλάδους των Μαθηματικών, όπως Θεωρητικά Μαθηματικά, Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα, Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά καθώς και γνώση και εμπειρία στη διδακτική τους) ώστε οι απόφοιτοί του να μπορούν να στελεχώσουν δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς καθώς και διάφορες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, όπως κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων διδασκαλίας των Μαθηματικών στην πρω τοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κ.ά. Επίσης θα μπορούν να εργαστούν ως επιμορφωτές σε Σχολές, Κέντρα ή Ινστιτούτα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και να αναλάβουν έργο Σχολικών Συμβούλων.
Δείτε την προκήρυξη:
Το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απευθύνει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψήφιων μεταπτυχιακών φοιτητών για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Μαθηματικά», διάρκειας τεσσάρων (4) εξαμήνων, στις εξής ειδικεύσεις:
- Θεωρητικά Μαθηματικά,
- Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, και
- Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα.
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών έχει ως αντικείμενο τα Μαθηματικά με την εμβάθυνση και την προαγωγή της γνώσης και της έρευνας τόσο στη θεωρητική όσο και στην εφαρμοσμένη διάστασή τους.
Σκοπός του ΠΜΣ είναι η εξειδίκευση νέων επιστημόνων τόσο στην ευρύτερη περιοχή των Μαθηματικών όσο και σε επιμέρους κλάδους με στόχο την ανάδειξη επιστημόνων ικανών να συμβάλουν στην ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών/οικονομικών αναγκών της χώρας καθώς και στην ενίσχυση και προβολή των καινοτομικών της ικανοτήτων. Επιπροσθέτως το Π.Μ.Σ. στοχεύει στην δημιουργία μεταπτυχιακών σπουδών διεθνούς επιπέδου με κριτήρια την υψηλή επιστημονική ποιότητα και αριστεία.
Στο Π.Μ.Σ. «Μαθηματικά» δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι πτυχιούχοι Σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το πρόγραμμα των οποίων εξασφαλίζει επαρκές μαθηματικό υπόβαθρο καθώς και τελειόφοιτοι των ιδίων σχολών. Οι επιλεγέντες εγγράφονται στο Χειμερινό Εξάμηνο, εφόσον ως τότε έχουν αποκτήσει τον πρώτο τίτλο σπουδών τους. Αν δεν έχουν καταστεί πτυχιούχοι με την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου, μπορούν να εγγραφούν στο Εαρινό Εξάμηνο, εφόσον έχουν καταστεί ως τότε πτυχιούχοι.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ο αριθμός των μεταπτυχιακών φοιτητών που θα επιλεγούν και θα εγγραφούν ανά ειδίκευση έχει κατ’ ανώτατο όριο ως εξής:
Α. Ειδίκευση στα Μαθηματικά (Θεωρητικά Μαθηματικά), 25 (είκοσι πέντε) μεταπτυχιακοί φοιτητές
Β. Ειδίκευση στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, 15 (δεκαπέντε) μεταπτυχιακοί φοιτητές
Γ. Ειδίκευση στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα, 15 (δεκαπέντε) μεταπτυχιακοί φοιτητέςΟι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν υπογεγραμμένη την αίτηση που υπάρχει στην παρούσα προκήρυξη και να την στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] καθώς και να συμπληρώσουν τη διαδικτυακή αίτηση (φόρμα) που βρίσκεται αναρτημένη στις διευθύνσεις (ιστότοπους):
- https://tinyurl.com/pms-theor-math-2020 (για τα Θεωρητικά Μαθηματικά)
- https://tinyurl.com/pms-ef-math-2020 (για τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά)
- https://tinyurl.com/pms-stat-ee-2020 (για τη Στατιστική και την Επιχειρησιακή Έρευνα)
Μέσω της διαδικτυακής αίτησης θα πρέπει να υποβληθούν και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που έχουν ως εξής:
- Αίτηση
- Αντίγραφα τίτλων προπτυχιακών σπουδών και τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών (αν υπάρχουν)
- Για τίτλους σπουδών που έχουν χορηγηθεί από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της αλλοδαπής θα πρέπει να υποβληθεί και πιστοποιητικό του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) σχετικό με την ισοτιμία και αντιστοίχιση των τίτλων σπουδών με τους αντίστοιχους των Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων
- Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
- Βιογραφικό σημείωμα
- Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (2 όψεις) ή Διαβατηρίου
- Έγγραφα που κατά την κρίση του υποψηφίου πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αξιολόγηση (π.χ. τυχόν επιστημονικές δημοσιεύσεις)
- Στοιχεία επιστολογράφων για δύο (2) συστατικές επιστολές (ονόματα, ιδρύματα στα οποία είναι Καθηγητές και ηλεκτρονικές διευθύνσεις). Οι επιστολές θα πρέπει να αποσταλούν από τους Καθηγητές κατ’ ευθείαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] )
- Αντίγραφα πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών 10.Μία (1) πρόσφατη φωτογραφία
Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν από τη Δευτέρα 18-05-2020 έως και τη Δευτέρα 15-06-2020.
Στο διάστημα αυτό θα πρέπει αφενός να σταλεί η υπογεγραμμένη αίτηση στη Γραμματεία και αφετέρου να συμπληρωθεί η διαδικτυακή αίτηση όπως περιγράφηκε παραπάνω.
Διευκρινίζεται ότι η υποβολή αίτησης γίνεται μόνο σε μία περίοδο και δεν υπάρχει δεύτερη προκήρυξη. Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει την αίτηση και τα δικαιολογητικά και για τις τρεις (3) ειδικεύσεις του Π.Μ.Σ. Εφόσον επιτύχει σε περισσότερες από μία, μπορεί να εγγραφεί μόνον σε μία ειδίκευση που θα επιλέξει ο ίδιος.
H επιλογή των υποψηφίων γίνεται από Επιτροπές Επιλογής που απαρτίζουν καθηγητές του Τμήματος Μαθηματικών τους οποίους ορίζει η Συνέλευση του Τμήματος. Η επιλογή γίνεται σε δύο (2) στάδια: Κατά το πρώτο στάδιο γίνεται η επιλογή σύμφωνα μόνο με τα κριτήρια της Δέσμης Α΄, η οποία και ολοκληρώνεται έως το τέλος Ιουλίου. Στο στάδιο αυτό διαμορφώνεται ένας κατάλογος φοιτητών που προτείνονται να γίνουν δεκτοί στο Π.Μ.Σ., ένας δεύτερος κατάλογος που περιέχει υποψηφίους που παραπέμπονται σε εξετάσεις σύμφωνα με τα κριτήρια της Δέσμης Β΄ και ένας τρίτος κατάλογος που περιέχει τις περιπτώσεις φοιτητών των οποίων η τελική αξιολόγηση θα γίνει το Σεπτέμβριο συνεκτιμώντας την απόδοση των υποψηφίων με τα κριτήρια της Δέσμης Β’ και πιθανά νέα στοιχεία που θα προκύψουν από τα αποτελέσματα εξετάσεων προπτυχιακών μαθημάτων. Στο δεύτερο στάδιο γίνεται η επιλογή σύμφωνα με τα κριτήρια της Δέσμης Β΄ και σύμφωνα με τα κριτήρια της Δέσμης Α΄ για τους φοιτητές του τρίτου καταλόγου του πρώτου σταδίου. Ειδικότερα οι γραπτές εξετάσεις σύμφωνα με τα κριτήρια της Δέσμης Β΄ θα διενεργηθούν σύμφωνα με πρόγραμμα που θα γνωστοποιηθεί μέσω του ιστότοπου του Τμήματος (στο πεδίο ανακοινώσεις). (Η αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας επιλογής καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τη δομή, τη λειτουργία και τα αντικείμενα του Π.Μ.Σ. «Μαθηματικά» αναφέρονται στον Κανονισμό του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην διεύθυνση https://www.math.uoa.gr/fileadmin/depts/math.uoa.gr/uploads/Archeia_Metaptychiakoy_ Programmatos/Kanonismos_PMS_Mathimatika.pdf
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται με email στην διεύθυνση [email protected]
Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. ανέρχονται σε 120. Στα μαθήματα προβλέπονται ώρες διδασκαλίας (θεωρία, φροντιστηριακές ασκήσεις). Αν υπάρχουν μη ελληνόφωνοι φοιτητές ή διδάσκοντες, τα μαθήματα θα διδάσκονται στην Αγγλική γλώσσα.
Α) ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Το πρόγραμμα σπουδών διαρθρώνεται ως εξής :Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Μάθημα Κορμού 10 ECTS
Μάθημα Επιλογής 1 10 ECTS
Μάθημα Επιλογής 2 10 ECTS
Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων Α Εξαμήνου: 30 ECTSΒ’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Μάθημα Κορμού 10 ECTS
Μάθημα Επιλογής 1 10 ECTS
Μάθημα Επιλογής 2 10 ECTS
Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων Β Εξαμήνου: 30 ECTSΓ’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Μάθημα Κορμού 10 ECTS
Μάθημα Επιλογής 1 10 ECTS
Μάθημα Επιλογής 2 10 ECTS
Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων Γ Εξαμήνου: 30 ECTSΔ’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας 30 ECTS
Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων Δ Εξαμήνου: 30 ECTS
Γενικό Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων: 120 ECTSΟ κατάλογος των προσφερομένων μαθημάτων είναι :
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ
Θ1 = Ε17 Ανάλυση Ι 10 ECTS
Θ2 = Ε18 Ανάλυση ΙΙ 10 ECTS
Θ3 Άλγεβρα Ι 10 ECTS
Θ4 Άλγεβρα ΙΙ 10 ECTS
Θ5 = Ε23 Διαφορική Γεωμετρία Ι 10 ECTS
Θ6 = Ε24 Διαφορική Γεωμετρία ΙΙ 10 ECTSΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Θ7 = Ε7 Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις και Δυναμικά Συστήματα 10 ECTS
Θ8 = Ε8 Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις Ι 10 ECTS
Θ9 = Ε19 Μιγαδική Ανάλυση Μιας Μεταβλητής 10 ECTS
Θ10 Μιγαδικές Συναρτήσεις Πολλών Μεταβλητών 10 ECTS
Θ11 Συνολοθεωρητική Τοπολογία 10 ECTS
Θ12 Συναρτησιακή Ανάλυση Ι: Χώροι Banach 10 ECTS
Θ13 = Ε20 Θεωρία Τελεστών 10 ECTS
Θ14 Άλγεβρες Banach 10 ECTS
Θ15 Εργοδική Θεωρία 10 ECTS
Θ16 Μαθηματική Λογική 10 ECTS
Θ17 Θεωρία Συνόλων 10 ECTS
Θ18 = Ε21 Θεωρία Γραφημάτων 10 ECTS
Θ19 = Ε22 Αρμονική Ανάλυση 10 ECTS
Θ20 Αλγεβρική Τοπολογία 10 ECTS
Θ21 Αλγεβρική Γεωμετρία 10 ECTS
Θ22 Θεωρία Κυρτών Σωμάτων 10 ECTS
Θ23 Ομολογική Άλγεβρα Ι 10 ECTS
Θ24 Ομολογική Άλγεβρα ΙΙ 10 ECTS
Θ25 = Ε25 Ψευδοδιαφορικός Λογισμός 10 ECTS
Θ26 Θεωρία Ομάδων Ι 10 ECTS
Θ27 Θεωρία Ομάδων ΙΙ 10 ECTS
Θ28 Θεωρία Αναδρομής 10 ECTS
Θ29 Συνδυαστική Θεωρία 10 ECTS
Θ30 Συμπλεκτική Γεωμετρία 10 ECTS
Θ31 Αλγεβρική Θεωρία Αριθµών 10 ECTS
Θ32 = Ε10 Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις ΙΙ 10 ECTS
Θ33 Παραμετρική Πολυπλοκότητα 10 ECTS
Θχψ.α Ειδικά Θέματα 10ECTSΣτην κωδικοποίηση των μαθημάτων Ειδικών Θεμάτων, τα στοιχεία χψ υποδηλώνουν το ακαδημαϊκό έτος που το μάθημα προσφέρεται για πρώτη φορά και ο κωδικός α κυμαίνεται μεταξύ α και ω και προσδιορίζει το συγκεκριμένο μάθημα. (Το Θ18.β, π.χ., είναι το δεύτερο μάθημα σ’ αυτή την κατηγορία που προσφέρεται για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2018−19).
Για την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. στα Θεωρητικά Μαθηματικά ο μεταπτυχιακός φοιτητής οφείλει να παρακολουθήσει επιτυχώς εννέα (9) μεταπτυχιακά μαθήματα εκ των οποίων τα επτά (7) να ανήκουν στην ομάδα [Θ], στα οποία πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά ένα εκ των μαθημάτων κορμού Θ1 (Ανάλυση Ι), Θ2 (Ανάλυση ΙΙ), ένα εκ των μαθημάτων κορμού Θ3 (Άλγεβρα Ι), Θ4 (Άλγεβρα ΙΙ) και ένα εκ των μαθημάτων κορμού Θ5 (Διαφορική Γεωμετρία Ι), Θ6 (Διαφορική Γεωμετρία ΙΙ). Επίσης οφείλει να εκπονήσει διπλωματική εργασία (30 ECTS) σε θέμα συναφές με την ειδίκευση των Θεωρητικών Μαθηματικών.
Β) ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Το πρόγραμμα σπουδών διαρθρώνεται ως εξής :Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Μάθημα Κορμού 1 10 ECTS
Μάθημα Κορμού 2 10 ECTS
Μάθημα Επιλογής 10 ECTS
Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων Α Εξαμήνου: 30 ECTSΒ’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Μάθημα Κορμού 1 10 ECTS
Μάθημα Κορμού 2 10 ECTS
Μάθημα Επιλογής 10 ECTS
Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων Β Εξαμήνου: 30 ECTSΓ’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Μάθημα Κορμού 10 ECTS
Μάθημα Επιλογής 1 10 ECTS
Μάθημα Επιλογής 2 10 ECTS
Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων Γ Εξαμήνου: 30 ECTSΔ’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας 30 ECTS
Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων Δ Εξαμήνου: 30 ECTS
Γενικό Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων: 120 ECTSΟ κατάλογος των προσφερομένων μαθημάτων είναι :
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ
Ε1 Μέθοδοι Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Ι 10 ECTS
Ε2 Μέθοδοι Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ΙΙ 10 ECTS
Ε3 Υπολογιστικά Μαθηματικά Ι 10 ECTS
Ε4 Αριθμητικές Μέθοδοι για Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις 10 ECTS
Ε5 Εφαρμοσμένη Γραμμική Άλγεβρα 10 ECTS
Ε6 Εφαρμοσμένη Συναρτησιακή Ανάλυση 10 ECTS
Ε7 = Θ7 Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις και Δυναμικά Συστήματα 10 ECTS
Ε8 = Θ8 Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις Ι 10 ECTS
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Ε9 Υπολογιστικά Μαθηματικά ΙΙ 10 ECTS
Ε10 Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις ΙΙ 10 ECTS
Ε11 Εξισώσεις Κυματικής Διάδοσης 10 ECTS
Ε12 Θεωρία Ελέγχου 10 ECTS
Ε13 Μη Γραμμική Συναρτησιακή Ανάλυση και Λογισμός Μεταβολών 10 ECTS
Ε14 Διακριτά Δυναμικά Συστήματα 10 ECTS
Ε15 Υπολογιστική Επιστήμη και Τεχνολογία 10 ECTS
Ε16 = ΣΕΠ14 Στοχαστικές Διαφορικές Εξισώσεις 10 ECTS
Ε17 = Θ1 Ανάλυση Ι 10 ECTS
Ε18 = Θ2 Ανάλυση ΙΙ 10 ECTS
Ε19 = Θ9 Μιγαδική Ανάλυση Μιας Μεταβλητής 10 ECTS
Ε20 = Θ13 Θεωρία Τελεστών 10 ECTS
Ε21= Θ18 Θεωρία Γραφημάτων 10 ECTS
Ε22 = Θ19 Αρμονική Ανάλυση 10 ECTS
Ε23 = Θ5 Διαφορική Γεωμετρία Ι 10 ECTS
Ε24 = Θ6 Διαφορική Γεωμετρία ΙΙ 10 ECTS
Ε25 = Θ25 Ψευδοδιαφορικός Λογισμός 10 ECTS
Ε26 = ΣΕΠ1 Μαθηματική Στατιστική 10 ECTS
Ε27 = ΣΕΠ3 Θεωρία Πιθανοτήτων 10 ECTS
Εχψ.α Ειδικά Θέματα 10 ECTSΣτην κωδικοποίηση των μαθημάτων Ειδικών Θεμάτων, τα στοιχεία χψ υποδηλώνουν το ακαδημαϊκό έτος που το μάθημα προσφέρεται για πρώτη φορά και ο κωδικός α κυμαίνεται μεταξύ α και ω και προσδιορίζει το συγκεκριμένο μάθημα. (Το Ε18.β, π.χ., είναι το δεύτερο μάθημα σ’ αυτή την κατηγορία που προσφέρεται για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2018−19). Για την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά ο μεταπτυχιακός φοιτητής οφείλει να παρακολουθήσει επιτυχώς εννέα (9) μεταπτυχιακά μαθήματα από τα οποία υποχρεωτικώς πέντε (5) από τα Μαθήματα Κορμού Ε1 – Ε8 και τέσσερα (4) από τα υπόλοιπα μαθήματα κορμού και τα Μαθήματα Επιλογής Ε9 – Ε27, Εχψ.α, όπως επίσης και να εκπονήσει διπλωματική εργασία (30 ECTS) σε θέμα συναφές με την ειδίκευση των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.
Γ) ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Το πρόγραμμα σπουδών διαρθρώνεται ως εξής :
Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Μάθημα Κορμού 1 10 ECTS
Μάθημα Κορμού 2 10 ECTS
Μάθημα Επιλογής 10 ECTS
Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων Α Εξαμήνου: 30 ECTSΒ’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Μάθημα Κορμού 1 10 ECTS
Μάθημα Κορμού 2 10 ECTS
Μάθημα Επιλογής 10 ECTS
Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων Β Εξαμήνου: 30 ECTSΓ’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Μάθημα Κορμού 10 ECTS
Μάθημα Επιλογής 1 10 ECTS
Μάθημα Επιλογής 2 10 ECTS
Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων Γ Εξαμήνου: 30 ECTSΔ’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας 30 ECTS
Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων Δ Εξαμήνου: 30 ECTS
Γενικό Σύνολο Πιστωτικών Μονάδων: 120 ECTSΟ κατάλογος των προσφερομένων μαθημάτων είναι :
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ
ΣΕΠ1 = Ε26 Μαθηματική Στατιστική 10 ECTS
ΣΕΠ2 Γραμμικά και μη Γραμμικά Μοντέλα 10 ECTS
ΣΕΠ3 = Ε27 Θεωρία Πιθανοτήτων 10 ECTS
ΣΕΠ4 Στοχαστικές Ανελίξεις 10 ECTS
ΣΕΠ5 Ντετερμινιστικά Μοντέλα στην Επιχειρησιακή Έρευνα 10 ECTS
ΣΕΠ6 Στοχαστικά Μοντέλα στην Επιχειρησιακή Έρευνα 10 ECTS
ΣΕΠ7 ΠροσομοίωσηΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
ΣΕΠ8 Απαραμετρική Στατιστική 10 ECTS
ΣΕΠ9 Ασυμπτωτική Στατιστική 10 ECTS
ΣΕΠ10 Πολυμεταβλητή Ανάλυση 10 ECTS
ΣΕΠ11 Εφαρμοσμένη Ανάλυση Δεδομένων 10 ECTS
ΣΕΠ12 Χρονοσειρές 10 ECTS
ΣΕΠ13 Δειγματοληψία 10 ECTS
ΣΕΠ14 = Ε16 Στοχαστικές Διαφορικές Εξισώσεις 10 ECTS
ΣΕΠ15 Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας 10
ΣΕΠ16 Μπεϋζιανή Στατιστική 10 ECTS
ΣΕΠ17 Υπολογιστική Στατιστική 10 ECTS
ΣΕΠ18 Βιοστατιστική 10 ECTS
ΣΕΠ19 Θεωρία Παιγνίων 10 ECTS
ΣΕΠ20 Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά 10 ECTS
ΣΕΠ21 Οικονομικά Μαθηματικά 10 ECTS
ΣΕΠ22 Θεωρία Κινδύνου 10 ECTS
ΣΕΠ23 Θεωρία Αξιοπιστίας 10 ECTS
ΣΕΠ24 Γραμμικός Προγραμματισμός 10 ECTS
ΣΕΠ25 Ακέραιος Προγραμματισμός-Συνδυαστική Βελτιστοποίηση 10 ECTS
ΣΕΠ26 Δυναμικός Προγραμματισμός 10 ECTS
ΣΕΠ27 Μη Γραμμικός Προγραμματισμός 10 ECTS
ΣΕΠ28 Θεωρία Ουρών Αναμονής 10 ECTS
ΣΕΠ29 Μαθηματικά Μοντέλα Παραγωγής 10 ECTS
ΣΕΠ30 Υπολογιστικές Μέθοδοι στην Επιχειρησιακή Έρευνα 10 ECTS
ΣΕΠ31 Στατιστική για Στοχαστικές Διαδικασίες 10 ECTS
ΣΕΠ32 Θεωρία Στατιστικών Αλγορίθμων 10 ECTS
ΣΕΠ33 Ειδικά θέματα Πιθανοτήτων 10 ECTS
ΣΕΠ34 Ειδικά θέματα Στατιστικής 10 ECTS
ΣΕΠ35 Ειδικά θέματα Επιχειρησιακής Έρευνας 10 ECTSΓια την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα ο μεταπτυχιακός φοιτητής οφείλει να παρακολουθήσει επιτυχώς εννέα (9) μεταπτυχιακά μαθήματα, εκ των οποίων τουλάχιστον οκτώ (8) από την ομάδα [ΣΕΠ], από τα οποία τουλάχιστον τέσσερα (4) από τα Μαθήματα Κορμού ΣΕΠ1-ΣΕΠ7, στα οποία πρέπει να περιλαμβάνονται υποχρεωτικά ένα εκ των Μαθημάτων Κορμού ΣΕΠ1 (Μαθηματική Στατιστική), ΣΕΠ2 (Γραμμικά και μη Γραμμικά μοντέλα), ένα εκ των Μαθημάτων Κορμού ΣΕΠ3 (Θεωρία Πιθανοτήτων), ΣΕΠ4 (Στοχαστικές Ανελίξεις) και ένα εκ των Μαθημάτων Κορμού ΣΕΠ5 (Ντετερμινιστικά Μοντέλα στην Επιχειρησιακή Έρευνα), ΣΕΠ6 (Στοχαστικά Μοντέλα στην Επιχειρησιακή Έρευνα. Επίσης οφείλει να εκπονήσει διπλωματική εργασία (30 ECTS) σε θέμα συναφές με την ειδίκευση της Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας.
Όλα τα μαθήματα είναι εξαμηνιαία και διδάσκονται για τέσσερεις (4) ώρες εβδομαδιαίως επί τουλάχιστον δεκατρείς (13) εβδομάδες.
Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται δια ζώσης, εκτός και αν υπάρξει ειδική απόφαση της Συνέλευσης.
Το περιεχόμενο των προσφερομένων μαθημάτων και των τριών (3) ειδικεύσεων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μαθηματικών.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΆΡΘΡΑ