Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

  • Panepistimio Leykosias
  • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ: Με δίδακτρα
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Το Πρόγραμμα λειτουργεί δύο κατευθύνσεις:

      1. Διεύθυνση Καζίνο,
      2. Διεύθυνση Κέντρων Ευεξίας και Υγείας

      Aims

      The degree programme sets out to provide the student with the necessary tools and competencies to add value to any hospitality organisation. The variety and scope of the courses offered provide a sound grounding for entry-level supervisory/managerial personnel.

      Objectives

      On completion of the programme the student should be able to:

      1. Collect and analyse data for the purpose of resolving issues directly related to the hospitality industry.
      2. Develop ‘soft skills’.
      3. Effectively and confidently interact within an organisation.
      4. Problem solve individually and in teams.
      5. Effectively use resources in order to ‘learn how to learn’.

      The Hospitality Management Programme combines academic and vocational orientation on an equal basis as the students are closely involved with hands on experience through their internship and academic studies. This involves practical operational courses i.e. Restaurant Operations, Food Production, Housekeeping, Managerial and Academic development courses i.e. Career Planning & Advancement, and Service Quality Management alongside a strategic appreciation of industry factors such as Environmental Management for Tourism and Hospitality, Cultural Geography and Tourism & Hospitality Law.

      Career Prospects

      Our graduates are able to attain gainful employment in a variety of industry sectors, both locally and abroad via ‘fast-track’ industry management trainee programmes. In fact, many of our students are currently employed in supervisory roles while pursuing their degree. In addition, our graduates are to be found both at home and abroad pursuing postgraduate degrees. Some of the areas of employment are:

      1. Food and Beverage Manager
      2. Hotel or Resort General Manager
      3. Front Office Manager
      4. Reservations Supervisor
      5. Convention Service Manager
      6. Assistant Hotel or Restaurant Manager
      7. Marketing and Sales Director
      8. Event Planner
      9. Self-employed

      Access to Further Studies

      Graduates of the programme can be accepted into Second Cycle degrees (Master’s Degree)

      Κριτήρια Εισδοχής

      • Οι γενικές προϋποθέσεις εισδοχής για την είσοδο σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών είναι  το Απολυτήριο Λυκείου   ή ισοδύναμο προσόν με ελάχιστο βαθμό 75/100.
      • Εκτός από  την ακαδημαϊκή επίδοση , λαμβάνουμε υπόψη τη συμμετοχή του σπουδαστή σε εξωσχολικές δραστηριότητες, π.χ. εργασιακή εμπειρία στον κλάδο της φιλοξενίας, ηγετικές ικανότητες και άλλες σχετικές πληροφορίες που θα ενισχύσουν την  αίτηση του υποψηφίου

      Μαθησιακά Αποτελέσματα

      On completion of the programme the student will be able to:

      1. Analyse and apply problem-solving on Hospitality-related issues.
      2. Utilise and operate relevant Hospitality software programmes.
      3. Forecast and adjust to trends in the Hospitality industry.
      4. Work in a diverse Hospitality industry environment.
      5. Adjust and operate within a multidisciplinary context.
      6. Utilise a multitude of academic tools in order to resolve problems and formulate arguments.
      7. Synthesize theoretical aspects with real-life hospitality-related issues.
      8. Identify the functional areas of a hospitality operation and their complex relationships.
      9. Exploit the positive impacts of disciplines related to the Hospitality industry.
      10. Reflect in order to enhance personal development and advancement.
      11. Identify the impacts of culture within the Hospitality industry.
      12. Utilise technological developments in the Hospitality industry.
      13. Validate and evaluate the role of internships within the Hospitality industry.
      14. Interpretation and analysis of environmental impacts on the Hospitality industry.
    • Η αξιολόγηση του μαθήματος αποτελείται συνήθως από μια τελική εξέταση και συνεχή αξιολόγηση. Η συνεχής αξιολόγηση μπορεί να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ενδιάμεση εξέταση, μελέτες, και συμμετοχή στην τάξη.

      Η βαθμολογία υπολογίζεται βάσει του βάρους της τελικής εξέτασης, της συνεχούς αξιολόγησης και της πραγματικής αριθμητικής βαθμολογίας που λήφθηκε σε αυτές τις δύο αξιολογήσεις. Με βάση την βαθμολογία των μαθημάτων υπολογίζεται ο μέσος βαθμός του εξάμηνου (GPA) ενός φοιτητή καθώς και ο γενικός μέσος όρος (CPA).

      Η γλώσσα του Προγράμματος είναι η Αγγλική (Τα μαθήματα του πρώτου και δεύτερου χρόνου προσφέρονται επίσης και στα Ελληνικά)

      Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών

      Semester 1

      • Accounting I 6 ECTS Credits
      • College English 6 ECTS Credits
      • German Language and Culture I 6 ECTS Credits
      • Introduction to Hospitality Management 6 ECTS Credits
      • Food Science 6 ECTS Credits

      Semester 2

      • Basic Writing 6 ECTS Credits
      • German Language and Culture II 6 ECTS Credits
      • Food and Beverage Management 6 ECTS Credits
      • Food Production and Service Operations 6 ECTS Credits
      • Food Services in Special Events 6 ECTS Credits

      Semester 3

      • Accounting II 6 ECTS Credits
      • English Composition 6 ECTS Credits
      • French Language and Culture I 6 ECTS Credits
      • Bar Management 6 ECTS Credits
      • Restaurant Operations Management 6 ECTS Credits

      Semester 4

      • French Language and Culture II 6 ECTS Credits
      • Housekeeping and Maintenance Management 6 ECTS Credits
      • Front Office Management 6 ECTS Credits
      • Introduction to Management 6 ECTS Credits
      • Nutrition 6 ECTS Credits

      Semester 5

      • Computer Fundamentals 6 ECTS Credits
      • Hospitality Information Systems 6 ECTS Credits
      • Food and Beverage Control 6 ECTS Credits
      • Intermediate Algebra 6 ECTS Credits
      • General Psychology I 6 ECTS Credits

      Semester 6

      • Food Service Layout and Design 6 ECTS Credits
      • Statistics I 6 ECTS Credits
      • Internship I 6 ECTS Credits
      • Conferences and Exhibitions 6 ECTS Credits
      • Casino Management 6 ECTS Credits

      Semester 7

      • Human Resource Management 6 ECTS Credits
      • Information Systems Concepts 6 ECTS Credits
      • Cultural Geography 6 ECTS Credits
      • Service Quality Management 6 ECTS Credits
      • Tourism and Hospitality Law 6 ECTS Credits

      Semester 8

      • Marketing 6 ECTS Credits
      • Principles of Sociology 6 ECTS Credits
      • Environmental Management for Tourism and Hospitality 6 ECTS Credits
      • Senior Year Seminar 6 ECTS Credits
      • Career Planning and Advancement 6 ECTS Credits
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email