Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ιδρύθηκε το 1999 και εισήχθησαν για πρώτη φορά φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001.
- Είναι μοναδικό στην ειδίκευσή του στην Ελλάδα [συνδυάζει τη σύγχρονη διοικητική επιστήμη με τις νέες τεχνολογίες (πληροφορική, επικοινωνίες) και τις οργανωσιακές σπουδές] Πανεπιστημιακό Τμήμα.
- Δέχεται κάθε χρόνο 170 περίπου νέους φοιτητές υψηλού επιπέδου από το 4ο επιστημονικό πεδίο.
- Διαθέτει 22 μέλη ΔΕΠ από τα οποία το 40% έχουν διδακτορικά διπλώματα (PhD) από τα 20 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου.
- Το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος έχει έντονη παρουσία στον ακαδημαϊκό χώρο και υψηλή αναγνωρισιμότητα, έχoντας διδάξει σε Πανεπιστήμια, όπως Wharton, LSE, LBS κ.λπ.
- Οι σπουδές στο Τμήμα είναι τεχνοκρατικά και πολύ καλά οργανωμένες. Ακόμη, έχουν έντονη διεθνή διάσταση (αρκετοί επισκέπτες καθηγητές από το εξωτερικό κάθε χρόνο, συνεργασίες με Πανεπιστήμια πρώτης γραμμής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών, αλλά και στην έρευνα).
- Δίνει έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη νέας γνώσης. Έχει πάνω από 15 διεθνή ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια / ερευνητικά κέντρα στο εξωτερικό και πάνω από 60 υποψήφιους διδάκτορες.
- Διαθέτει πέντε (5) άρτια εξοπλισμένα ερευνητικά εργαστήρια στα οποία απασχολούνται 60 ερευνητές. Επίσης, λειτουργεί και ένα (1) εκπαιδευτικό εργαστήριο με δύο αίθουσες.
- Στο Τμήμα λειτουργούν αυτοτελώς ή και σε συνεργασία με άλλα Τμήματα οκτώ (8) υψηλού επιπέδου προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στα οποία φοιτούν πάνω από 250 φοιτητές.
- Το υψηλό επίπεδο των σπουδών στο Τμήμα τεκμηριώνεται από την ευχέρεια με την οποία οι πτυχιούχοι του συνεχίζουν μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια πρώτης γραμμής του εξωτερικού (π.χ. Harvard, Columbia, UCLA, Michigan, Duke, Cambridge, Oxford, Imperial, London School of Economics, Bocconi κ.λπ.) και από το γεγονός ότι οι διδάκτορες του Τμήματος κάνουν δημοσιεύσεις σε σημαντικά διεθνή περιοδικά, ενώ έχουν ήδη αναλάβει θέσεις ΔΕΠ εντός και εκτός Ελλάδας.