Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής

  • panepistimio thessalias
  • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας ιδρύθηκε το 2019 και εδρεύει στο συγκρότημα Γαιόπολις του ΠΘ στη Λάρισα. Το Τμήμα ιδρύθηκε για να συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών για εκπαίδευση και έρευνα στην επιστήμη της ζωικής παραγωγής στην Ελλάδα και στην περιφέρεια Θεσσαλίας ειδικότερα.

      Το Τμήμα καλλιεργεί την επιστήμη της ζωικής παραγωγής και έχει την ευθύνη της οργάνωσης και της υλοποίησης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας στο γνωστικό αυτό αντικείμενο.

      Στόχοι και αποστολή του Τμήματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων, οι οποίοι θα θεραπεύουν την επιστήμη ζωικής παραγωγής και θα εξυψώνουν και θα αναδεικνύουν το επάγγελμα του γεωπόνου, απασχολούμενοι στους τομείς της βιολογίας και της διαχείρισης των αγροτικών ζώων.

      Το επιστημονικό πεδίο του Τμήματος αφορά στην ανάπτυξη και την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων φυσιολογίας, διατροφής, γενετικής βελτίωσης, αναπαραγωγής των αγροτικών ζώων, καθώς και Στην παραγωγή υψηλής ποιότητας τροφίμων ζωικής προέλευσης. Το Τμήμα παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα απόκτησης και εφαρμογής γνώσεων σχετικά με την εκτροφή αγροτικών ζώων και το περιβάλλον, την τεχνολογία ζωοτροφών, τις εφαρμογές της βιοτεχνολογίας, την οργάνωση και τη διαχείριση ολοκληρωμένων συστημάτων ζωικής παραγωγής, καθώς και τη διάθεση από αυτές ποιοτικών ζωοτεχνικών και ζωοκομικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις ευζωίας των ζώων.

      Επιπλέον, με την ερευνητική δραστηριότητα και την ακαδημαϊκή διδασκαλία το Τμήμα αποσκοπεί στην καλλιέργεια και την προαγωγή της γεωπονικής επιστήμης, στην εξύψωση και ανάδειξη του γεωπονικού επαγγέλματος και στην αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων σχετικών με την επιστήμη της ζωικής παραγωγής.

      Το πρόγραμμα σπουδών τους Τμήματος είναι ένα σύγχρονο, καινοτόμο και ανταγωνιστικό πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών, το οποίο παρέχει στους αποφοίτους του Τμήματος την απαιτούμενη ακαδημαϊκή παιδεία και τις εξειδικευμένες γνώσεις για ανταπόκριση στις ανάγκες απασχόλησης ως γεωπόνος ζωικής παραγωγής. Το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, με διάρκεια σπουδών 5 ετών. Στο πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνονται πρακτική άσκηση και εκπόνηση διπλωματικής ερευνητικής μελέτης. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει υποχρεωτικά μαθήματα και μαθήματα επιλογής, ώστε οι φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους στη διάρκεια των σπουδών τους.

    • Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών τους Τμήματος είναι ένα σύγχρονο, καινοτόμο και ανταγωνιστικό πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών, το οποίο παρέχει στους αποφοίτους του Τμήματος την απαιτούμενη ακαδημαϊκή παιδεία και τις εξειδικευμένες γνώσεις για ανταπόκριση στις ανάγκες απασχόλησης ως γεωπόνος ζωικής παραγωγής. Το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, με διάρκεια σπουδών 5 ετών. Στο πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνονται πρακτική άσκηση και εκπόνηση διπλωματικής ερευνητικής μελέτης. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει υποχρεωτικά μαθήματα και μαθήματα επιλογής, ώστε οι φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους στη διάρκεια των σπουδών τους.

      Επαγγελματικές προοπτικές

      Οι γεωπόνοι, απόφοιτοι του Τμήματος, εκτός από τις επαγγελματικές προοπτικές, οι οποίες είναι όμοιες με αυτές από τα άλλα τμήματα Γεωπονίας στη χώρα, δηλαδή τη στελέχωση δημόσιων υπηρεσιών (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οργανισμοί του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τράπεζες, Επαγγελματικά Λύκεια κ.λπ.), μπορούν να δραστηριοποιηθούν στον ιδιωτικό τομέα, συγκεκριμένα σε κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, σε εργοστάσια παρασκευής ζωοτροφών, σε εταιρείες παροχής τεχνικής υποστήριξης σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, σε εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής σπέρματος με σκοπό την τεχνητή σπερματέγχυση, και σε εταιρείες που ασχολούνται με τη γενετική βελτίωση του ζωικού κεφαλαίου. Επιπλέον, μπορεί να δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, παρέχοντας συμβουλευτική σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ή αναλαμβάνοντας την προετοιμασία φακέλων για την ένταξη κτηνοτρόφων σε προγράμματα ενίσχυσης. Επιπρόσθετα, οι γεωπόνοι ζωικής παραγωγής στελεχώνουν τα Κέντρα Γενετικής Βελτίωσης Αγροτικών Ζώων της χώρας. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωπόνων Ζωικής Παραγωγής, όπως και των υπόλοιπων γεωτεχνικών, ορίζονται στο Π.Δ. 344/2000 (ΦΕΚ Α’ 297) «Άσκηση του επαγγέλματος του γεωτεχνικού».

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email