Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

  • Panepistimio Ioanninon
  • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει έδρα την πόλη της Άρτας. Το τμήμα λειτουργεί σε δύο σύγχρονα κτήρια στην Πανεπιστημιούπολη των Κωστακιών στην Άρτα. Με 20ετή ακαδημαϊκή διαδρομή (ίδρυση 26-5-1998), με πάνω από 1000 ενεργούς φοιτητές, 15 μέλη ΔΕΠ, μεταπτυχιακό και διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών και 3 ερευνητικά εργαστήρια με διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, το τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών αποτελεί ένα ενεργό κύτταρο παραγωγής γνώσης και ευκαιριών για τους νέους που επιδιώκουν μια επιτυχή καριέρα στον χώρο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Το Τμήμα δεσμεύεται για την παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών στους φοιτητές του, σύμφωνα με την πολιτική ποιότητας του ιδρύματος.

      Στόχος του τμήματος είναι η προώθηση των επιστημών της πληροφορικής, των υπολογιστικών συστημάτων και των τηλεπικοινωνιών, καθώς και των εφαρμογών αυτών. Το Τμήμα διαθέτει σύγχρονες υποδομές στο campus της Πανεπιστημιούπολης της ιστορικής πόλης της Άρτας.

      Βασικός στόχος του Τμήματος αποτελεί η ανάπτυξη έντονης ερευνητικής δραστηριότητας σε σύγχρονες περιοχές της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, και η συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα για την προσέλκυση εξωτερικών πόρων.

      Αποστολή του Τμήματος είναι η παροχή εκπαίδευσης, τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης υψηλού επιπέδου, καθώς και η ανάπτυξη επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας σε αναδυόμενους τομείς της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, με σκοπό τη δημιουργία στελεχών υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Η δισδιάστατη προσέγγιση των αντικειμένων της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, επιτρέπει την δημιουργία επαγγελματιών με υψηλή εξειδίκευση και ελκυστικότητα στην αγορά εργασίας.

      Οι Καθηγητές του Τμήματος διαθέτουν μεγάλο πλήθος δημοσιευμένου έργου σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, έχουν αναπτύξει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με συναφή τμήματα εξωτερικού και συμμετέχουν σε επιστημονικές επιτροπές διεθνών περιοδικών και συνεδρίων εγνωσμένου κύρους.

      Τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του Τμήματος κατοχυρώνονται με το Π.Δ. 44/08-04-2009 και είναι ισότιμα με αυτά των αποφοίτων συναφών Τμημάτων ελληνικών Πανεπιστημίων.

    • Διάρκεια σπουδών

      Η κανονική διάρκεια φοίτησης είναι 8 εξάμηνα, και κάθε μάθημα του Τμήματος είναι ενταγμένο σε ένα από αυτά. Οι φοιτητές που εισάγονται στο Τμήμα ακολουθούν το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών «Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» (ISCED codes: 061 “Information and Communication Technologies” και 0714 “Electronics and Automation”), το οποίο οδηγεί στη λήψη του πτυχίου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, επιπέδου 6 σύμφωνα με το Εθνικό πλαίσιο προσόντων. Μετά την απονομή του πτυχίου, οι απόφοιτοι πέρα από την αντίστοιχη επαγγελματική σταδιοδρομία, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους με σκοπό την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (ΜΔΕ) επιπέδου 7, ή/και την απόκτηση διδακτορικού τίτλου σπουδών επιπέδου 8.

      Δομή Προγράμματος Σπουδών

      Ο φοιτητής πρέπει αρχικά να παρακολουθήσει 30 υποχρεωτικά μαθήματα που καλύπτουν ένα εκτεταμένο, αλλά απαραίτητο, γνωστικό επιστημονικό σύνολο στην Πληροφορική και στις Τηλεπικοινωνίες, κοινό για όλους τους φοιτητές. Τα μαθήματα χωρίζονται σε:

      • Μαθήματα Υπόβαθρου (8 μαθήματα)
      • Επιστημονικής Περιοχής (22 μαθήματα)

      Ο φοιτητής επίσης επιλέγει ένα μάθημα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων. Στη συνέχεια ο φοιτητής εμβαθύνει στους τομείς που επιθυμεί, ανάλογα με την δικιά τους επιλογή μαθημάτων, από τις 5 διαθέσιμες ροές μαθημάτων εξειδίκευσης.

      Ροές Μαθημάτων

      Κάθε ροή έχει ένα σύνολο (5 εως 7) μαθημάτων, μέσω των οποίων παρέχεται εξειδικευμένη τεχνική γνώση στο συγκεκριμένο θέμα. Οι ροές μαθημάτων οι οποίες υποστηρίζονται από το τμήμα είναι οι ακόλουθες:

      • ΡΟΗ μαθημάτων: ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
      • ΡΟΗ μαθημάτων: ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
      • ΡΟΗ μαθημάτων: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
      • ΡΟΗ μαθημάτων: ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
      • ΡΟΗ μαθημάτων: ΔΙΚΤΥΩΝ

      Κατηγορίες μαθημάτων

      • Μαθήματα Κορμού (Κ):
        Τα μαθήματα κορμού (Κ) προσφέρονται στα πρώτα 6 εξάμηνα του προγράμματος σπουδών και είναι κοινά και υποχρεωτικά για όλους τους φοιτητές.
      • Μαθήματα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων (ΑΔ):
        Τα μαθήματα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, προσφέρονται στο 6ο εξάμηνο φοίτησης.
      • Μαθήματα Επιλογής Υποχρεωτικά (ΕΥ):
        Διαρθρώνονται σε οκτώ ‘Ροές’ μαθημάτων και προσφέρονται κατά το 6ο, 7ο και 8ο εξάμηνο.

      Πτυχιακή Εργασία

      Η πτυχιακή εργασία δεν είναι υποχρεωτική και εκπονείται κατά το 7ο και το 8ο εξάμηνο φοίτησης.

      Πρακτική Άσκηση

      Στο νέο ΠΣ η πρακτική άσκηση προσφέρεται μετά το 6ο εξάμηνο σε προαιρετική βάση, για χρονικό διάστημα 2 μηνών, και πραγματοποιείται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης και σε επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Για να συμμετάσχει ο φοιτητής θα πρέπει να έχει προηγουμένως επιτύχει σε τουλάχιστον 25 υποχρεωτικά μαθήματα

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email