Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακή εκπαίδευση, έρευνα, πρακτική εφαρμογή, κατάρτιση και εξειδίκευση νέου επιστημονικού δυναμικού σε περιοχή επιστημονικής αιχμής, καθώς και η εις βάθος κατάρτιση επιστημόνων, ώστε αυτοί να καταστούν ικανοί για την παραγωγή νέας γνώσης σε σύγχρονους τομείς της επιστήμης του Πολιτικού Μηχανικού, προσανατολισμένους στις νεότερες εξελίξεις, στον ευρύτερο χώρο της Υδραυλικής Μηχανικής και Περιβάλλοντος, Πολιτικού Μηχανικού.
Σκοπός του Π.Μ.Σ. είναι η δημιουργία άριστων εκπαιδευομένων επιστημόνων, οι οποίοι θα στηρίξουν τη χώρα στις διεθνείς εξελίξεις και θα διεισδύσουν σε νέους κλάδους της επιστήμης που καλύπτονται από το Π.Μ.Σ.
Απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην«Υδραυλική Μηχανική και Περιβάλλον» με τις εξής κατευθύνσεις:
α) Υδραυλικά Έργα και Περιβάλλον
β) Έργα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων
γ) Παράκτια και Λιμενικά Έργα
δ) Υδροενεργειακή Μηχανική
Δείτε την προκήρυξη:
Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διοργανώνει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) μονοετούς διάρκειας στο ακόλουθο γνωστικό αντικείμενο Υδραυλική Μηχανική και Περιβάλλον
Στο Πρόγραμμα προβλέπονται να ενταχθούν τριάντα (30) μεταπτυχιακοί φοιτητές, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι ή διπλωματούχοι όλων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών και των Πολυτεχνείων συναφούς γνωστικού αντικειμένου, κάτοχοι τίτλου σπουδών 5ετούς ή 4ετούς φοίτησης σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου, της αλλοδαπής. Οι επί μέρους επιστημονικές ειδικεύσεις, στις οποίες θα μπορούν να εκπαιδευθούν οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε αυτές, αντίστοιχα, είναι: Υδραυλικά Έργα και Περιβάλλον (15), Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Φυσικών Καταστροφών (15).
Η παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων είναι υποχρεωτική και οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, ύστερα από επιτυχή εξέταση σε έναν αριθμό μαθημάτων, κορμού και επιλογής, και την εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.
Προϋπόθεση για την εγγραφή αποτελεί η καταβολή τελών εγγραφής ποσού 600 € ανά εξάμηνο.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν:
- Αίτηση σε ειδικό έντυπο στη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (ΔΠΘ, Πολυτεχνική Σχολή,Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Κτίριο Α‘, Πανεπιστημιούπολη Ξάνθη-Κιμμέρια, Ξάνθη Τ.Κ. 67100) από σήμερα μέχρι τις 30.09.2020.
- Αντίγραφο Διπλώματος-ΓΠτυχίου και βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΙΚΑΤΣΑ για όσους προέρχονται από Πανεπιστήμια του εξωτερικού ή στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι αναμένεται η αποφοίτησή τους μέχρι Τον Σεπτέμβριο του 2020.
- Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
- Πλήρες βιογραφικό σημείωμα.
- Τεκμηρίωση επαρκούς γνώσης μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, κυρίως της Αγγλικής.
- Δύο συστατικές επιστολές.
- Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
- Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Οι υποψήφιοι μπορεί κατά την κρίση της επιτροπής αξιολόγησης να κληθούν σε προσωπική συνέντευξη, η οποία θα συνεκτιμηθεί στην τελική επιλογή.
Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, κα. Ελευθεράκου Βασιλική, τηλ. 25410-79025 και από τις 10:00 έως τις 14:00 (καθημερινά).